Hyppää sisältöön

Polttoaineiden hinnat laskevat, mutta halvalla ei tankkaaja pääse vieläkään

Rajuimmista kesäkuun hinnoista on viime viikkoina tultu hiukan alas koko ajan.

Tankkaaminen ei ole enää aivan niin kallista kuin kuukausi sitten, mutta vielä ollaan kaukana esimerkiksi viimekesäisistä hinnoista. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Polttonesteiden hinnat ovat jatkaneet laskuaan kesäkuun huippulukemista. Aiempi hintataso on kuitenkin vielä kaukana.

Polttoaine.net -sivuston ja Tankille-sovelluksen mukaan paikoin Lapissa, esimerkiksi Torniossa ja Rovaniemellä, 95 E:n litrahinta on laskenut alle 2,20 euron, kun kuukausi sitten ysivitosen keskihinta oli Tilastokeskuksen mukaan 2,57 euroa litralta. Haaparannalla ysivitosta pääsee tankkaamaan jo alle kahden euron litrahinnalla.

Dieselin keskihinta oli kesä–heinäkuun vaihteessa korkeimmillaan 2,53 euroa. Nyt dieseliä saa halvimmillaan alle 2,20 eurolla.

Vuodentakaisiin hintoihin on silti vielä matkaa; viime heinäkuussa 95E:n litrahinta oli noin 1,8 euroa ja diesellitran sai noin 1,50 eurolla.

Polttoaineiden hinnat vaihtelevat huomattavasti paikkakunnittain ja asemittain; haja-asutusalueilla saa varautua kovempiin litrahintoihin kuin vilkkaammilla alueilla. Esimerkiksi Ylä-Lapissa 95:n hinta pyörii monilla asemilla lukemissa 2,40–2,50, kalleimmillaan jopa lähes kolmessa eurossa.

Lue myös:

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.