Hyppää sisältöön

Korona-aika vei ääniteknikot tapahtuma-alalta

Koronarajoitukset iskivät rajusti tapahtuma-alaan, joka kärsii edelleen epidemian vaikutuksista. Esimerkiksi ääniteknikoista on jo pulaa.

Tapahtuma-alalla on ollut vaikeuksia houkutella nuoria jäämään kausiluonteiseen ja usein myös raskaaseen työhön. Kuva: Sasha Silvala / Yle

Koronan seisauttama tapahtuma-ala kärsii yhä keikkatauon vaikutuksista. Ongelmat näkyvät myös keikkojen teknisissä järjestelyissä, sillä esimerkiksi esitysten ääniteknikoista on jo paikoin pulaa.

Epäsäännölliset työajat ja alan epävakaus ei houkuttele myöskään nuoria tekijöitä jäämään alalle, vaikka sille koulutetaan myös uutta väkeä, kertoo oululaisen Livepaletti Oy:n yrittäjä ja ääniteknikko Eero Vuolukka.

- Meiltäkin ainakin kaksi lähti muihin töihin, eikä varmaan tule takaisin. Tämä on kuitenkin kausiluonteista, mutta samalla rasittavaa: kun töitä on niin sitten mennään 24/7.

Vuolukka arvioi, että he pääsivät koronan työvoimavaikutuksista aika vähällä, sillä hänen mukaansa etelässä tekijäpula on paljon pahempi.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Juttua muokattu 27.7.2022 klo 13.07: Jutun otsikko muutettu muotoon Korona-aika vei ääniteknikot tapahtuma-alalta. Alkuperäinen otsikko oli Korona-aika vei äänimiehet tapahtuma-alalta

.
.