Hyppää sisältöön

Leiriorkesterista kulttuurilähettilääksi noussut Jalas Chamber -orkesteri juhlii omia ja kapellimestarinsa vuosikymmeniä

Vuonna 1992 perustettu Jalas Chamber on puoliammattimainen orkesteri. Musiikkiopiston opettajat ja pitkälle edenneet musiikin harrastajat toimivat nuorempien soittajien tukena ja esikuvana.

Yksi Jalas Chamberin haastavimpia esiintymisiä on ollut syksyllä 2017 ensi-iltansa saanut, Joose Tammelinin säveltämä Satu Sammosta -musikaali. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Jalasjärvellä juhlitaan lauantaina leiriorkesterista Eurooppaa kiertäneeksi jousiorkesteriksi kohonnutta Jalas Chamber -orkesteria.

Jalasjärven valtakunnallisella musiikkileirillä vuonna 1992 perustettu orkesteri täyttää 30 vuotta ja orkesteria alusta saakka johtanut kapellimestari Juhani Numminen 80 vuotta.

Orkesterissa soittaa musiikkiopiston oppilaita ja opettajia sekä muita muusikkoja. Kokeneet toimivat esikuvana nuoremmille. Lukuisat orkesterissa lapsena ja nuorena soittaneet ovat palanneet aikuisenakin orkesterin produktioihin edelleen ympäri Suomea.

Juhlakonsertissa kaikki entiset orkesterilaiset on kutsuttu mukaan soittamaan Sibeliuksen Andante festivo -sävellystä, joka on kuulunut orkesterin ohjelmistoon lähes alusta saakka.

Orkesteri on toiminut aiemmin muun muassa opetusministeriön valitsemana Suomen nuorena kulttuurilähettiläänä. Se on kiertänyt esiintymismatkoilla useissa Euroopan maissa.

Jalas Chamber -jousiorkesteri toimii Jalasjärven musiikkiopiston orkesterina. Jalasjärven yksikköä hallinnoi Alajärven musiikkiopisto ja nettomenoista vastaa Kurikan kaupunki.

Lauantain juhlakonsertissa Jalas Chamber esiintyy lukuisten solistien kera. Joose Tammelinin johtama Äänivalli-kuoro tarjoilee juhlan yllätysnumerot. Juhlapäivä päättyy Jalasjärven soittokunnan tahdissa.

.
.