Hyppää sisältöön

Liikennöitsijöiden vaihtuminen Oulun joukkoliikenteessä on näkynyt matkustajille kalustomuutoksina

Oulun seudun joukkoliikenteeseen uusia reittejä saaneet liikennöitsijät ovat hankkineet lisäautoja bussimatkustajien tarpeisiin.

Väliaikaiset liikennöitsijät ovat hankkineet lisäbusseja ja palkanneet uusia kuljettajia. Arkistokuva. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Oulun joukkoliikenteen liikennöitsijävaihdokset ovat muuttaneet myös bussikalustoa.

Osa Oulun joukkoliikenteen linjoista siirtyi toisten liikennöitsijöiden hoidettavaksi, kun Oulun kaupunki purki liikennöintisopimuksen Oulun Taksipalveluiden kanssa. Revon turistiliikenne Oy:n, Oubus Oy:n ja Koiviston Auto Oy:n väliaikaiset liikennöintisopimukset astuivat voimaan 6.7.

Oubus on hankkinut 10 bussia lisää ja yritys palkkaa myös 25 uutta kuljettajaa. Oulun joukkoliikenteessä Oubus käyttää niin sanottuja matalalattialinja-autoja.

Myös Koiviston autolla kaikki bussit on varustettu matalalla lattialla ja liikennöinnin vaatimat lisäautot löytyvät yrityksen omista autoista.

Niin ikään Revon turistiliikenne on joutunut tekemään lisäinvestointeja ja hankkimaan 15 autoa lisää. Autot on hankittu käytettyinä ja niiden joukossa on myös muutama korkeammalla lattialla oleva bussi.

Lisää aiheesta:

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.