Hyppää sisältöön

Stora Enso selvittää Oulussa suunniteltua laajempaa kartonkituotantoa

Metsäjätti tuottaa pakkauskartonkia Oulussa jo yhdellä muutetulla paperikoneella. Uudet vaihtoehdot koskevat toisen paperikoneen muutostöitä ja tuotantolinjojen rakentamista.

Stora Enso on jo muuttanut Ouluntehtaansa yhden paperikoneen kartonkituotantoon. Nyt selvitetään voisiko toisen paperikoneen muutos olla suunniteltua laajempi, jolloin tehtaalle tulisi muitakin uusia tuotanto- ja varastotiloja. Kuva: Risto Degerman / Yle

Stora Enson Oulun tehtaan uusin muutoshanke etenee. Yhtiö on tarkentanut suunnitelmiaan toisen paperikoneen muutostöistä ja selvittää nyt suunniteltua laajempaa kartonkituotantoa.

Laajennettu tuotanto edellyttäisi kuitenkin uutta massalinjastoa, tuotantotiloja ja aiempaa laajempia hakevarastoja. Stora Enson muuttuneet suunnitelmat vaativat myös uuden ympäristövaikutusten arvioinnin. Siinä toisena vaihtoehtona on jo ympäristöluvan saanut pienemmän mittakaavan kartonkituotanto uudistettavalla paperikoneella.

Metsäjätti aloitti Oulun tuotantosuunnan muutokset paperista pahviin pari vuotta sitten ja on tuottanut pakkauskartonkia yhdellä muutetulla paperikoneella jo puolentoista vuoden ajan.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.