Hyppää sisältöön

Inarin kunnanjohtajaksi hakijoita laajalla taustalla, mukana entisiä kunnanjohtajia ja yritysjohtajia

Myös vastavalittu Utsjoen kunnanjohtaja Taina Pieski hakee Inariin. Pieskin mukaan johtopaikan avautuminen hyvämaineisessa naapurikunnassa on harvinainen tilaisuus.

Inarin kunnanhallitus päättää haun jatkotoimista tänään. Kuva: Vesa Vaarama

Inarin kunnanjohtajaksi on laaja hakijakaarti, jossa on kokemusta niin kuntapuolelta kuin yrityselämästäkin. Hakijoita on yhteensä 23.

Kunnanjohtajaksi hakevat muun muassa Imatran ex-kaupunginjohtaja Ari Lindeman ja Kannonkosken ja Kauhavan ex-kunnanjohtaja Markku Vehkaoja, Keskon rautakaupan johtaja Tommi Kasurinen, Helsingin seurakuntayhtymän talouspäällikkö Margareta Back sekä säiliövalmistaja Nord Tankin toimitusjohtaja Satu Heikkilä.

Myös vastavalittu Utsjoen kunnanjohtaja Taina Pieski hakee Inariin.

Pieskin mukaan johtopaikan avautuminen hyvämaineisessa naapurikunnassa on harvinainen tilaisuus.

– Inarin kunnanjohtajapaikan hakuun ei liity osaltani sen kummempaa draamaa. Päätin tarjoutua kisaan mukaan ja kokeilla, olisiko osaamisellani Inarissa kysyntää, Pieski kertoi sähköpostitse.

Pieski kehuu, että Inarin talous on vakaa ja kunnalla on hyvät kehitysnäkymät.

– Myös meillä Utsjoella on paljon mahdollisuuksia elinvoimamme uudistamiseen äkillisen rakennemuutoksen tilanteessa, kun vain viemme yhteisvoimin asioita eteenpäin, Pieski sanoo.

Aloittaa aikaisintaan vuoden alussa

Inarin kunnanhallitus käsittelee hakua kokouksessaan maanantaina. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Huotari tuo esityksen kokoukseen.

– Hakijoita oli paljon. Katsomme, miten hakijat täyttävät meidän hakuehtomme. Sitten lähdetään pohtimaan jatkotoimenpiteitä.

Kunnanjohtajahaku voidaan myös uusia.

– Kaikki on auki. Kunnanhallituksessa lähdetään käymään läpi hakijoiden taustoja ja papereita. Käytyjen keskustelujen perusteella päätetään jatkotoimista, Huotari sanoo.

Uusi kunnanjohtaja aloittaa Inarissa Huotarin arvion mukaan aikaisintaan ensi vuoden alussa. Inarin aiempi kunnanjohtaja Toni K Laine siirtyi Hämeen maakuntajohtajaksi.

Lue myös:

Inarin kansainvälisyys yllätti tuoreen kunnanjohtajan kuusi vuotta sitten – 31 vuotta eläkeikään sai hakemaan uusia haasteita