Hyppää sisältöön

Tapahtumien rakentajilla on menossa kiireinen kesä

Oulussa järjestetään suuria yleisötapahtumia kesän aikana joka viikonloppu.

Isojen festivaalien järjestäminen vaatii paljon kalustoa, jota tapahtumiin tuovat alueen rakentajat. Oulussa Kuusisaaren tapahtuma-alueella on erilaisia yleisötapahtumia kesän aikana joka viikonloppu. Kuva: Risto Degerman / Yle

Festivaalien ja konserttien vapauduttua parin vuoden koronarajoitusten kurimuksesta, myös tapahtumien järjestäjillä on ollut kiireinen kesä. Esimerkiksi Oulussa järjestetään suuria yleisötapahtumia kesän aikana joka viikonloppu.

Oulun Telttavuokrauksen yrittäjä Tomi Käsmä kertoo, että heillä kesä on ollut tänä vuonna kiireisempi kuin ennen korona-aikaa. Huippusesonki jatkuu vielä pitkään syksyyn saakka.

Oulun Telttavuokraus toimii pääasiassa Oulun seudulla. Seudulla järjestetään niin paljon tapahtumia, että työkalenteri täyttyy niistä, kertoo Käsmä.

Toisen oululaisen tapahtumien järjestäjän MSP:n toimitusjohtaja Jorma Karhapää kertoo, että tapahtumia järjestetäänkin samaan tapaan vilkkaasti myös eri puolilla maata ja kysyntää on riittänyt enemmän kuin aikoihin.

– Tapahtumien järjestämiset ovat paisuneet kuin pullataikina ja voi sanoa, että nyt tapahtumia on pari-kolme kertaa enemmän kuin aikaisemmin, Karhapää kertoo.

Kalustoa tapahtumien järjestäjillä riittää, mutta ammattitaitoisesta työvoimasta on välillä ollut pulaa.

– Kyllä näilläkin pärjätään, mutta jos olisi enemmän väkeä niin ei tarvitsisi tehdä omalla porukalla niin pitkiä päiviä, Karhapää sanoo.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.