Hyppää sisältöön

Lounais-Suomen liikenteessä kuoli heinäkuun lopulla seitsemän ihmistä – poliisi pyytää tarkkailemaan omaa liikennekäyttäytymistä

Tuorein onnettomuus tapahtui Somerolla sunnuntaina, kun sivutietä ajanut henkilöautoilija kääntyi moottoripyöräilijän eteen. Moottoripyöräilijä kuoli.

Nuori nainen menehtyi kevytmoottoripyöräonnettomuudessa Porin Leppäkorvessa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kuva: Minttu Villanen / Yle

Lounais-Suomen liikenteessä oli synkkä heinäkuun loppu. Kuun viimeisen kymmenen päivän aikana kuoli seitsemän ihmistä.

Tänä vuonna Lounais-Suomen liikenteessä on ollut jo 18 kuolonuhria, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessaan.

Määrä on neljä enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Liikennekuolemien määrä nousee kesäkuukausina.

– Ylinopeus, päihteet, turvalaitteiden käytön puutteet ja esimerkiksi älylaitteiden käytöstä johtuva tarkkaamattomuus ovat tyypillisiä myötävaikuttavia tekijöitä vakavissa henkilövahinko-onnettomuuksissa, sanoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Risto Lammi tiedotteessa.

Lammi toivoo, että Lounais-Suomen viimeaikaiset vakavat kuolemantapaukset herättäisivät kaikki tienkäyttäjät tarkastelemaan omaa liikennekäyttäytymistään.

Poliisi jatkaa tutkintaa

Poliisin mukaan tapauksilla ei ole yhtäläisyyksiä.

Onnettomuuksista neljä on tapahtunut Varsinais-Suomessa ja kolme Satakunnassa.

– Kuolonkolareita on sattunut niin aamulla, illansuussa kuin yöllä, ja kuolonuhreissa on nuorten lisäksi myös keski-ikäisiä kuin iäkkäämpiäkin ihmisiä. Valtaosassa tapauksissa ei näyttäisi olevan viitteitä mahdollisesta alkoholin vaikutuksesta, kirjoittaa poliisi tiedotteessaan.

Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi tapauksia yksityiskohtaisemmin, koska onnettomuuksien tutkinta on yhä kesken.

Lue lisää:

.
.