Hyppää sisältöön

Suomalaistuottajia mukana dokumenttielokuvassa, joka nappasi Emmy-ehdokkuuden – Solar Films: “Tämä on tv-maailman Oscar-ehdokkuus”

Amerikan alkuperäiskansan naisten ja öljyputken rakentajien välisestä taistelusta kertova dokumentti kisaa Emmy-palkinnosta.

End of the Line – The Women of Standing Rock kisaa Emmy-ehdokkuudesta. Mukana on suomalaistuottajia. Kuva: Cinthia Carolina Casco

Yhdysvaltalaisohjaaja Shannon Kringin dokumenttielokuva End of the Line – The Women of Standing Rock on päässyt Emmy-ehdokkaaksi. Elokuva on ehdolla uutis- ja dokumenttialan sarjassa. Ehdokkuudesta tekee mielenkiintoisen se, että elokuvan osatuottajina on kaksi suomalaista elokuvatuotantoyhtiötä, Solar Films sekä Playart Productions. Helsinkiläinen Playart Productions -tuotantoyhtiö esitteli hankkeen aikoinaan Solar Filmsille.

– Tämä on tv-maailman Oscar-ehdokkuus. Se on tosi iso asia, toimitusjohtaja Jukka Helle Solar Filmsistä iloitsee.

Elokuva kertoo Amerikan alkuperäisasukkaisiin kuuluvan Lakota-heimon naisista, jotka vaarantavat henkensä yrittäessään pysäyttää Dakota Access -öljyputken rakennustyöt Pohjois-Dakotassa. Putki kulkee heimon pyhien alueiden ja hautausmaiden halki. Asukkaat pelkäävät, että öljyputki saastuttaa alueen halki kulkevan Missouri-joen sekä sen ympäristön.

– Lähdimme mukaan, koska tämä tuntui aiheelta, jolla on ehkä laaja, kiinnostunut yleisö. Sen lisäksi projektissa on meille sopiva kansainvälinen kulma, Helle toteaa.

Suomalaistuottajien lisäksi elokuvassa on muitakin kotimaisia tekijöitä. Ville Tanttu on säveltänyt elokuvan musiikin yhdessä Neil Kringin kanssa, ja elokuvan toisena leikkaajana on työskennellyt Joona Louhivuori.

Emmyt jaetaan syyskuussa.

Vesi on elämä - Standing Rockin naiset on katsottavissa Yle Areenassa.