Hyppää sisältöön

Rajakylän muraalin tekijäksi valittiin brittitaiteilija Eloise Gillow satojen hakijoiden joukosta

Taiteilijaksi valittu brittiläinen kuvataiteilija Eloise Gillow on tehnyt vastaavia töitä viime vuosina muun muassa Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Oulussa on viime aikoina julkistettu seinämaalauksia eri puolilla kaupunkia. Veikko Törmäsen teos näyyttäytyy junamatkailijoille. Sen lisäksi muraalilla on koristeltu muun muassa Raatin stadionin ja kerrostalojen seiniä. Kuva: Risto Degerman /Yle

Rajakylään tulevan Oulu-2026 -seinämaalauksen tekijäksi on valittu kuvataiteilija Eloise Gillow. Hänet valittiin taiteilijaksi yhteensä 530 hakijan joukosta maailmanlaajuisessa portfoliohaussa.

Rajakylän muraali on yksi Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunki vuoteen liittyvä alueellinen teos, jonka sijoituspaikka päätettiin aiemmin keväällä kaupunkilaisille järjestetyssä äänestyksessä.

Rajakylään valmistuva teos tulee 9-kerroksisen asuinrakennuksen päätyseinään osoitteeseen Ruiskukkatie 3, ja se on tarkoitus julkaista Oulu Päivien aikana syyskuussa.

Kulttuuripääkaupunki hankkeen yhteisöpäällikkö Heli Metsäketo toivoo, että kulttuuri ja taide leviäisivät entistä enemmän kaupunkikuvaan.

– Yhteisöllisesti toteutettu muraali on mielenkiintoinen tapa tuoda taidetta ihmisten lähelle, Metsäketo sanoo.

Klassista maalaustaidetta opiskelleen Gillow’n realistinen kuvasto keskittyy ihmisiin ja arjen pieniin hetkiin sekä pureutuu yhteiskunnallisesti tärkeisiin kysymyksiin. Hän on kahden viime vuoden aikana toteuttanut useita muraaleja Ranskaan, Espanjaan, Italiaan ja Irlantiin.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.