Hyppää sisältöön

Kajaanin ja Oulun teattereiden näyttelijät palkittiin – Salla Loperin ja Tuula Väänäsen työ huomioitiin Ida Aalberg-näyttelijäpalkinnolla

Loperin palkitsemisperusteissa esiin nousi muun muassa nuorten aikuisten maahanmuuttajaryhmän kanssa tehty työ. Väänästä palkinnosta vastaava säätiö kuvailee suurien roolien näyttelijäksi.

Näyttelijä Salla Loper aloitti Kajaanin kaupunginteatterissa elokuussa 2018 valmistuttuaan teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Kajaanissa hän on tehnyt lukuisia keskeisiä rooleja. Kuva: Minna Hyvönen

Kajaanin kaupungin teatterin näyttelijä Salla Loper on saanut vuoden 2022 Ida Aalberg-näyttelijäpalkinnon. Palkitsemisen perusteluissa esiin nousivat muun muassa Loperin kehittämä vuoropuhelu suoraan teatterin yleisön kanssa Instagram-livelähetyksillä, joihin hän on kutsunut mukaan kollegojaan teatterista.

Loper on myös tehnyt yleisötyötä kotoutumiskoulutuksessa olevan nuorten aikuisten maahanmuuttajaryhmän kanssa.

Ida Aalberg -säätiö palkitsi samalla palkinnolla myös Oulun kaupunginteatterin näyttelijä Tuula Väänäsen. Perusteluissa Väänästä kuvaillaan Oulun teatterin tinkimättömäksi ja väsymättömäksi näyttelijäksi. 35 vuoden uralla hän tehnyt suuria rooleja, ja hänet muistetaan muun muassa ketään kumartamattomana Niskavuoren Hetanaja kaiken hallitsevana kuningatar Elisabetina.

Kummallekin näyttelijälle myönnettävä palkintosumma on 7 500 euroa.

Ida Aalberg -säätiö on uudistanut palkinnon jakamisperusteita ja -tapaa. Palkintojen myöntämisen ytimessä ja perusteena on edelleen näyttelijäntyö teatterissa.

Säätiö on halunnut ottaa kuitenkin huomioon aiempaa valtakunnallisemmin eri tavoin ansioituneita ja urallaan eri vaiheissa olevia näyttelijöitä. Aikaisemmin valintaa ohjanneista, erillisistä jakokategorioista on luovuttu.

Palkinnot jaetaan edelleen joka toinen vuosi.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.