Hyppää sisältöön

Golfin tulevaisuuden tähdet pelaavat maailmanmestaruuksista Seinäjoella 2024 – 21-vuotias Eeli Kujanpää on yksi Suomen golftoivoista

Opiskelijoiden MM-golf Seinäjoella on ensimmäinen MM-tason golfkilpailu Suomessa. Yhdysvalloissa opiskeleva Eeli Kujanpää, 21, toivoo yliopistogolfin tasoittavan tietä ammattilaiseksi.

Ammattilaiseksi tähtäävä Eeli Kujanpää harjoittelee kesälomallaankin lähes joka päivä, jopa 9 tuntia päivässä. Kuva: Pauliina Jaakkola / Yle

Ruuhikosken golfkentällä Seinäjoella pelataan alle 26-vuotiaiden opiskelijoiden golfin MM-kilpailut elokuussa 2024. Kisat ovat ensimmäinen MM-tason golfkilpailu Suomessa.

Ruuhikosken kisoihin osallistuvista nuorista golffareista monet ovat Yhdysvalloissa opiskelevia stipendiaatteja, jotka aikovat ammattilaisiksi.

Yhdysvaltalaisyliopistoissa treenaa ja opiskelee myös suomalaisia nuoria golftoivoja.

Yksi heistä on lapualainen 21-vuotias Eeli Kujanpää, joka on aloittanut golfuransa Ruuhikoskella. Nyt hän opiskelee ja harjoittelee Kaliforniassa.

Kujanpää tähtää golfissa ammattilaiseksi ja toivoo, että väylä avautuisi yliopistogolfin kautta.

– Sen kautta pääsee pelaamaan hyville kentille hyviä vastustajia vastaan ja jos peli kehittyy ja alkaa pärjätä, niin siitä saa itseluottamusta ja voi saada kutsuja tärkeisiin kilpailuihin.

Golfin ammattilaisuus vaatii kurinalaisuutta ja paljon toistoja, tietää 21-vuotias Eeli Kujanpää. Toimittaja on Pauliina Jaakkola.
Eeli Kujanpää on yksi Suomen golflupauksista. Tältä kesältä taskussa on U21- juniorien reikäpelin Suomen mestaruus. Kuva: Pauliina Jaakkola / Yle

"Todella iso merkitys"

Ruuhikoskigolf järjestää golfkilpailun yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Kuortaneella sijaitsevat urheilijakylä ja kisakanslia.

Kisoihin osallistuu arviolta noin 140 alle 26-vuotiasta amatöörigolffaria.

Ruuhikoskigolfin toimitusjohtaja Keijo Mäenpää iloitsee kisojen tuomasta näkyvyydestä kentälle.

– Tällä on todella iso merkitys kentän tunnettavuuteen. Näitä kisoja ei ole koskaan ollut Suomessa, eikä Skandinaviassakaan, Mäenpää sanoo.

Mäenpää toivoo ison kilpailun tuovan positiivista potkua myös alueen yrityksille, elinkeinoelämälle ja harrastetoiminnalle.

Miten Ruuhikoski valikoitui opiskelijoiden MM-kisojen pitopaikaksi ja millaisia valmisteluja merkittävä kilpailu vaatii. Toimitusjohtaja Keijo Mäenpäätä haastattelee Pauliina Jaakkola.
Ruuhikoskigolfin toimitusjohtaja Keijo Mäenpää toivoo kisojen tuovan näkyvyyttä kentälle ja positiivista virettä golf-harrastukselle Etelä-Pohjanmaalla. Kuva: Pauliina Jaakkola / Yle

Aiheesta voi keskustella torstaihin 4. elokuuta kello 23 asti.

Lue seuraavaksi:

.
.