Hyppää sisältöön

Aku Ankan harvinainen nimikkopyörä uhkasi päätyä roskalavalle – nyt se on yksi polkupyöräkeräilijän kokoelman helmistä

Polkupyöriä rakastava Vittorio Giannini nousi ensi kertaa polkimille äitinsä pyörällä. Nyt miehellä on yksityismuseo Hyvinkäällä, ja pyöräkokoelmaan kuuluu kymmeniä polkupyöriä eri vuosikymmeniltä.

Polkupyöriä, Aku Ankan sinininen nimikkopyörä 1950-luvulta kuvan keskellä seinälle nostettuna. Pyörän etulokasuojassa on Aku Ankan pää ja sen sarvessa roikkuu keltainen, Aku Ankka-kuvioinen kypärä.
Vuodelta 1955 peräisin oleva Aku Ankka -pyörä kuuluu Vittorio Gianninin yksityismuseon kokoelmaan. Osa pyöristä on esillä Huovilan puiston kesänäyttelyssä Kärkölässä. Video: Tuija Veirto / Yle

Kun Vittorio Giannini oli pieni poika, hänellä ei ollut omaa pyörää.

– Ehkä se on syy, miksi kiinnostuin polkupyöristä, naurahtaa mies, joka on ajanut pyörällä kilpaakin.

Hän kertoo pilke silmäkulmassa, että kilpapyöräilijän ura jäi, kun muut olivat nopeampia.

Italiasta Suomeen 1960-luvulla muuttanut Giannini innostui keräilemään polkupyöriä. Niitä alkoi kertyä siinä määrin, että pyöriä varten piti perustaa museo Hyvinkäälle.

Kokoelman kaikki noin 80 pyörää on saatu tai hankittu Suomesta, vaikka ne olisi valmistettu muualla. Pyöriä on löytynyt muun muassa ladoista ja vinteiltä, huutokaupoista ja kirpputoreilta. Keräilijä kertoo, että nykyään vanhoja tai muista syistä kiinnostavia polkupyöriä on markkinoilla aina vain vähemmän.

Moni pyörä on saatu lahjoituksena, kun ihmiset ovat halunneet sen pois nurkistaan.

– He soittavat, että minä en tee tällä polkupyörällä mitään, se on menossa roskalavalle.

Natsi-Saksan olympiavuoteen 1936 ajoittuvassa Adler-pyörässä on keskiön alla vaihdelaatikko. Mainoksen mukaan "Kotkan" kolmella vaihteella pääsee mihin tahansa. Kuva: Tuija Veirto / Yle

Isopyörästä muovifiaskoon kesänäyttelyssä

Pienen polkupyörämuseon helmet ovat päässeet tämän kesän ajaksi esille Kärkölään Huovilan puistoon. Sata vuotta polkimilla -näyttelyssä (siirryt toiseen palveluun) on polkupyöriä eri vuosikymmeniltä. Pyörien historiaa esitellään sanoin ja kuvin, mukana on esineistöä ja julisteita.

Harva on nähnyt luonnollisessa koossa Englannissa 1880-luvulla valmistettua pyörää. Takana on lastenmalli. Kuva: Tuija Veirto / Yle
Ruotsalaista Itera-muovipyörää kehitettiin pitkään ja hartaasti. Pyörä tuotiin markkinoille vuonna 1981 ja se oli floppi. Kuva: Tuija Veirto / Yle

Vanhin näyttelyn pyöristä on Englannissa 1880-luvulla valmistettu isopyörä. Tuorein on Itera-merkkinen muovipyörä, joka oli tuotannossa vain hetken 1980-luvulla.

– Se oli fiasko. Pyörä oli raskas ja hankala ajaa. Se piti koota itse ja pakkauksesta saattoi puuttua osia. Valmistus loppuikin lyhyeen, sanoo Vittorio Giannini.

Isopyörä on harvinaisuus, jota näyttelyvieraat ihmettelevät eniten. Usein polkupyörät herättävät myös muistoja ja tuovat mieleen henkilökohtaista historiaa vuosien varrelta.

– Ihmiset kertovat, että äidillä oli tuollainen pyörä. Tuollaisella isä ajoi, tuon pyörän olen nähnyt ja tuollainen minulla itselläni oli.

1930-luvun polkupyörän vanteet ja lokasuojat on valmistettu puusta. Kuva: Tuija Veirto / Yle

Lue myös:

.
.