Hyppää sisältöön

Manse PP:n mukaan pelaajalle huudeltiin solvauksia KPL:n pelin aikana – joukkue odottaa Pesäpalloliitolta pikaista reagointia, KPL selvittänyt asiaa

Manse PP:n mukaan tiistain superpesisottelussa solvauksia huudellut henkilö olisi KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö.

Manse PP pelasi heinäkuun alussa ensimmäisen kotiottelunsa Kaupin uudella pesäpallostadionilla. Kuva: Oskari Raisanen / Yle

Manse PP:n mukaan miesten edustusjoukkueen pelaajalle huudeltiin henkilöön kohdistuvia halventavia solvauksia tiistaina Kouvolan pallonlyöjiä vastaan pelatussa superpesiksen vierasottelussa. Manse PP:n edustusjoukkueen johtokunnan mukaan huuteluun syyllistyi KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö.

– Pelaajat kokivat, että nyt mentiin tietyn rajan yli huutelussa, kertoo Manse PP:n edustus ry puheenjohtaja Pirkka Savilahti.

Katsomon lisäksi nämä huudot olivat kantautuneet myös kyseisen pelaajan korviin.

Savilahti kertoo, että he odottavat nyt Pesäpalloliitolta selvitystä asiaan. Selvityksen pitäisi valmistua lähipäivien aikana. Tämän jälkeen seura pohtii mihin toimenpiteisiin se ryhtyy.

Manse PP kertoo tuomitsevansa jyrkästi kaiken peliin kuulumattoman sekä henkilöön kohdistuvan häirinnän.

– Tunnelmanluonti ja lajiin kuuluva asiallinen kannustus on tietenkin suotavaa, toteaa Savilahti.

Manse edellyttää pikaista reagointia

Manse PP kertoo odottavansa tiistain pelin tapahtumiin liittyen pikaista ja asianmukaista reagointia Pesäpalloliitolta, Superpesikseltä ja KPL:lta.

– Esimerkiksi jalkapallossa on puututtu pelaajaan kohdistuneeseen rasistiseen huuteluun, sanoo Pirkka Savilahti.

Kouvolan pallonlyöjät kertoi myöhemmin keskiviikkona selvittävänsä asiaa. KPL:n hallituksen jäsenen Jyrki Hyttisen mukaan seura suhtautuu asiaan kaikella vakavuudella.

– KPL tuomitsee ehdottomasti häiriökäyttäytymisen ja kiusaamisen. Asiaa selvitetään seurassa edelleen, sanoo Hyttinen.

Savilahden mukaan Manse PP sitoutuu seurana sitoutuu nollatoleranssiin henkilöön kohdistuvan häirinnän suhteen, ja odottaa myös muiden seurojen sitoutuvan tähän.

Mansesta kerrotaan, että häirintäasia on nostettu esiin Superpesis-seurajohtajien kokouksessa jo kauden 2021 päätteeksi finaaliotteluiden tapahtumien seurauksena.

– Nyt viimeistään on pesäpallolla satavuotiaana kansallispelinä tekojen aika.

Mansesta muistutetaan, että Suomen Pesäpalloliitto ja sitä kautta seurat ovat sitoutuneet käynnissä olevaan Älä riko urheilua –kampanjaan (siirryt toiseen palveluun). Kampanjassa todetaan, että urheilu on rikki, jos sen parissa ei puututa häirintään kaikissa tilanteissa.

Kampanjan mukaan häirintää voi olla esimerkiksi halventava tai nöyryyttävä puhe.

Lue myös:

Kävijät ja pelaajat ylistävät Tampereen Kaupin uutta pesäpallostadionia – Manse PP:n Puputti: "Saadaan taas Kaupin karnevaalit nimensä veroisiksi"

Pesäpallon Itä–Länsi-ottelut pelataan viikonloppuna – lajin 100-vuotisjuhlaa isännöi Tampere, joka on pesiskaupunkina untuvikko

Suomen uusin pesäpallostadion otetaan tänään käyttöön – avoimessa katsomossa tukirakenteet ovat piilossa ja yleisö tosi lähellä kenttää

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.