Hyppää sisältöön

Vuotson koulun hinta nousi Sodankylässä 1,25 miljoonaan euroon

Koululle on budjetoitu puoli miljoonaa euroa tälle vuodelle. Kunnan vs. tekninen johtaja Ville Pyhäjärvi sanoo, että ylitykseen löytyy varat kunnan muista hankkeista säästyneistä rahoista.

Koulun tontilla on nyt yhdisteltäviä moduleita sekä liiikuntahalli. Näiden väliin on tulossa yhdistävä rakennus, johon tulee muun muassa ruokala. Kuva: Maiju Saijets / Yle

Vuotson uuden koulun hinta-arvio on tarkentunut Sodankylässä. Koulun hinta nousee 1,25 miljoonaan euroon alunperin budjetoidusta puolesta miljoonasta.

Sodankylän vs. tekninen johtaja Ville Pyhäjärvi arvioi, että kunnan muista hankkeista säästyy ylitykseen tarvittava summa.

Hinnannousu johtuu Pyhäjärven mukaan odottamattomista saneeraustarpeista. Lisäkuluja tulee koulun keittiön ja laajennusosan rakentamisesta.

Lisäksi vanhasta koulusta säästynyt rakennus pitää saneerata. Siellä on liikuntasali ja pukuhuoneet suihkuineen ja muun muassa teknisen työn tila. Eri tiloista pitää poistaa asbestia.

– Aikataulu aiheuttaa kustannuspainetta. Se on todella kireä. Liikuntasalissa muutokset ovat mittavampia kuin aiemmin arvioitiin, ja haitta-aineiden poistamisesta syntyy kustannuksia, Pyhäjärvi luettelee.

Talousarvion muutos on tulossa kunnanvaltuustolle kuun lopussa. Maanantaina sitä käsitellään teknisessä lautakunnassa.

Sodankylän kirkonkylästä on siirretty koulukäytöstä poistetut modulit Vuotsoon viime viikon lopulla. Niiden ja vanhan liikuntahallin väliin rakennetaan yhdysosa, johon tulee muun muassa ruokala.

Arvion mukaan työt valmistuvat lokakuun lopussa.

Kokonaistaloudellisesti järkevää

Vuotsossa osa perheistä vastusti moduliratkaisua, ja toivoi kunnan rakentavan täysin uuden koulun kylään.

Pyhäjärvi sanoo, että hankkeen keskeyttäminen ja kokonaan uuden rakennuksen suunnittelu toisi merkittävästi lisäkustannuksia, eikä se olisi taloudellisesti järkevää enää tässä vaiheessa.

– Tämä on kokonaistaloudellisesti kannattavin tapa toteuttaa hanke loppuun.

Pyhäjärven mukaan koulun suunnittelun ja kilpailutukseen olisi luultavasti pitänyt varata enemmän aikaa. Hän vakuuttaa kuntalaisille, että koulusta tulee hyvä.

– Itse olen tällaisessa pienessä kyläkoulussa perusopintoni saanut, ja koen että nämä tilat jotka he saavat ovat hyvät, Sodankylän Lokan kylästä kotoisin oleva Pyhäjärvi sanoo.

Lue myös:

.
.