Hyppää sisältöön

Kaleva: Velkojat hakevat teknologiayhtiö Urokselta kymmenien miljoonien eurojen saataviaan

Sanomalehti Kalevan mukaan konkurssimenettelyssä on mukana 62 velkojaa, jotka hakevat yli 35 miljoonan euron saataviaan. Suurimpia velkojia ovat Valtiokonttori, Finnvera, Oulun Osuuspankki ja Nordea.

Oulussa perustettu Uros siirsi pääkonttorinsa Sveitsiin keväällä 2021. Tuolloin vielä miljardiyhtiön maineella toiminut yhtiö on romahtanut syviin velkoihin, joita selvitetään konkurrsikäsittelyssä. Kuva: Risto Degerman / Yle

Teknologiayhtiö Uroksen velkavyyhti avautuu vähitellen.

Sanomalehti Kalevan (siirryt toiseen palveluun) mukaan yhtiöltä vaaditaan konkurssimenettelyssä yli 35 miljoonan euron velkoja. Konkurssipesän pesänhoitaja Sami Uoti kertoo Kalevalle, että velkojia on kaikkiaan 62 ja niiden joukossa ovat muun muassa Finnvera, Oulun Osuuspankki ja Nordea.

Lehden mukaan Uroksen velkojien joukossa on myös sen pääomistaja Jyrki Hallikainen, joka katsoo rahoittaneensa yhtiön toimintaa miljoonilla euroilla ja olevansa oikeutettu olemaan yksi Uroksen velkojista. Hallikainen itse on ollut talousrikostutkinnan kohteena Suomessa ja Sveitsissä.

Seuraavaksi Uroksen konkurssimenettelyssä selvitetään ovatko velkojien saatavat perusteltuja. Vahvasti Oulussa toimineen yhtiön konkurssi- ja velkaselvittely jatkuu todennäköisesti ensi vuoteen.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.