Hyppää sisältöön

Isojoella tulipalo teki tuhojaan rivitalossa – palovaroitin puuttui

Yksi asunto tuhoutui sisältä ja kaksi muuta kärsi palo- ja savuvahinkoja Isojoella rivitalopalossa.

Isojoella yksi asunto tuhoutui sisäosistaan rivitalopalossa myöhään keskiviikkoiltana. Huoneiston asukas sai tulipalon yhteydessä palovammoja kasvoihinsa, kun hän oli lähtenyt etsimään lastaan palopaikalta.

Tulipalo sai ilmeisesti alkunsa autokatoksen yhteydessä olleesta varastohuoneesta, jota käytettiin lapsen pelihuoneena. Sieltä tuli levisi asuntoon ja myös talon yläpohjaan.

Nisupolulla sijatsevassa rivitalossa oli kaikkiaan neljä asuntoa, joista vain yksi tyhjillään ollut säästyi kokonaan ilman palo- ja savuvahinkoja.

Pahiten palaneessa asunnossa ei ollut palovaroitinta. Syttymisaikaan puoli yhdeltätoista huoneistossa oli kolme ihmistä, jotka olivat onneksi hereillä. He hälyttivät itse apua.

Palokunta sai vielä torstaiaamuna uuden hälytyksen samaan kohteeseen, kun talon yläpohjarakenteet olivat kyteneet ja syttyneet uudelleen. Tuolloin palopesäke oli palaneen asunnon viereisessä huoneistossa.

Tässä vaiheessa näyttää siltä, että tulipalon syttymissyynä on jonkinlainen sähköön liittyvä vika, kertoo Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Keijo Kangastie.

Paloa oli sammuttamassa kaikkiaan viisi sammutusyksikköä kolmen eri maakunnan alueelta eli Etelä-Pohjanmaalta, Pohjanmaalta ja Satakunnasta.

Lisätty klo 13 tieto, että häytys tuli torstaiaamuna uudelleen samaan kohteeseen.

.
.