Hyppää sisältöön

Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtaja jää sivuun tehtävästään – kiistää kuitenkin huutelun: "En itse ole syyllistynyt mihinkään"

Manse PP:n mukaan joukkueen pelaajalle huudeltiin henkilöön kohdistuvia halventavia solvauksia tiistaina Kouvolan pallonlyöjiä vastaan pelatussa superpesiksen ottelussa.

Huudot olivat kantautuneet sekä kyseisen pelaajan että katsomon korviin. Kuvituskuva. Kuva: Tomi Hänninen

Kouvolan Pallonlyöjien hallituksen puheenjohtaja Harri Lehto ilmoittaa jäävänsä toistaiseksi sivuun puheenjohtajan tehtävästä.

Taustalla on tiistaina pelattu Kouvolan Pallonlyöjien ja Manse PP:n välinen Superpesiksen ottelu. Manse PP:n miesten edustusjoukkueen pelaajalle huudeltiin henkilöön kohdistuvia halventavia solvauksia KPL:lää vastaan pelatussa ottelussa Kouvolassa.

Manse PP:n edustusjoukkueen johtokunnan mukaan huuteluun syyllistyi KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö. Asiasta ei kuitenkaan ole vielä varmuutta.

Lehto kommentoi asiaa KPL:n tiedotteessa.

– Ilmoitan, että jään pois Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtajan tehtävästä siksi aikaa, että Pesäpalloliitto on saanut asiat selvitettyä ja KPL saa täyden toimintarauhan, toteaa Lehto.

Lehto on kiistänyt syyllisyytensä huuteluun.

– Edelleen totean, että en itse ole asiassa syyllistynyt mihinkään, mutta seuran etu on tärkeintä. Toivon, että asia saadaan selvitettyä nopeasti.

Manse PP kertoo odottavansa tiistain pelin tapahtumiin liittyen asianmukaista reagointia Pesäpalloliitolta, Superpesikseltä ja KPL:ltä.

KPL on kertonut selvittävänsä asiaa.

Harri Lehdon vetäytymisestä kertoi ensin Kouvolan Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Kouvolan Sanomien mukaan KPL:n omat selvitykset pelin tapahtumista puoltavat Lehdon syyttömyyttä.

Pesäpalloliitto odottaa selvityksiä

Pesäpalloliitto on pyytänyt keskiviikkona molemmilta seuroilta selvitykset pelin tapahtumista, jotka on pyydetty palautettavaksi ensi viikon loppuun mennessä mennessä.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet kertoo, että selvitysten ja tarvittavien tarkennusten jälkeen liittojohtokunta käsittelee asian. Jos liittojohtokunta toteaa, että huuteluun on syylistytty, seuraa rangaistus.

– Rangaistukset lähtevät eri asteisista huomautuksista ja toisessa päässä tulee sitten sakkorangaistus. Siltä väliltä ne ovat, kertoo Rämet.

Rämeen mukaan solvausten huutelu ei ole yleistä, mutta niitä tapahtuu otteluissa satunnaisesti.

– Joskus tulee ylilyöntejä, jotka tietenkin pitää sitten ajallaan katsoa ja tehdä tarvittavat toimenpiteet, etteivät ne toistuisi. Jokaisella urheilijalla, oli sitten kyse huippu-urheilusta tai lasten harrastuksesta, pitää pystyä olemaan täysin turvattu olo kentällä, sanoo Rämet.

Juttuun on lisätty 4.8.2022 klo 14.08 Vesa Rämeen kommentit.

Lue lisää:

.
.