Hyppää sisältöön

Kärppäikoni Lasse Kukkosen pelinumero jäädytetään ja paita nostetaan Raksilan jäähallin kattoon

Kukkonen ehti menestyksekkäällä pelaajaurallaan saavuttaa useita arvokisamitaleja. Kukkosen pelivuosina Kärppien menestys oli huikeaa.

Lasse Kukkosen pelinumero 5 nostetaan Raksilan hallin kattoon. Kuva: Markku Hyttinen / AOP

Oulun Kärpät jäädyttää pitkäaikaisen kärppäkapteenin ja nykyisen kehitysjohtajansa Lasse Kukkosen pelinumeron 5.

Syksyllä 2020 pelaajauransa lopettaneen Kukkosen paita nousee Raksilan jäähallin kattoon lauantaina 8. lokakuuta ennen Kärpät - Jukurit -ottelua.

Kukkonen ehti menestyksekkäällä pelaajaurallaan saavuttaa useita arvokisamitaleja. Kärpissä hän voitti neljä SM-kultaa, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia.

Leijonissa hän saavutti MM-kultaa, kaksi MM-hopeaa ja MM-pronssia. Puolustajan meriiteistä löytyy myös olympiahopea sekä olympiapronssi. Kärppien lisäksi Kukkonen on toiminut Leijonien kapteenistossa.

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan niinä vuosina, kun Kukkonen on pelannut Kärpissä, menestys on ollut huikeaa. Numeron jäädyttäminen on suurin kunnianosoitus, jonka seura voi entiselle pelaajalleen osoittaa. Se, että numero 5 jäädytetään näin pian peliuran päättymisen jälkeen, kertoo paljon Kukkosen merkityksestä seuralle.

– Kapteenina hän on osoittanut vahvaa johtajuutta. Hän halusi huippuvuosinaan palata edustamaan Kärppiä, ja vielä pelaajauransa jälkeenkin hän haluaa tuoda omaa osaamistaan tänne. Kyllähän se kertoo rakkaudesta ja sitoutumisesta seuraa kohtaan, Virkkunen kertoo Kärppien tiedotteessa.

Entuudestaan Raksilan katosta löytyy neljän entisen pelaajan pelinumerot. Kukkosen numero 5 nousee Reijo Ruotsalaisen, Markku Kiimalaisen, Jari Viuhkolan sekä Ilkka Mikkolan rinnalle.

Kukkosen juhlailtaa vietetään lauantaina 8. lokakuuta, kun Kärpät pelaa kauden viidennen kotiottelunsa Mikkelin Jukureita vastaan. Kukkonen toteaa Kärppien tiedotteessa, että paikalla tulee olemaan paljon hänen uraansa vaikuttaneita ihmisiä.

– Raksila ja Kärpät ovat olleet 80-luvulta asti iso osa elämääni. Kaikennäköistä on tässä hallissa koettu joukkueena ja läheisten ihmisten kanssa, joten voisin kuvitella, että paljon tulee käytyä tunteita läpi yhden illan aikana.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.