Hyppää sisältöön

Kaupunki joutui kasvattamaan Meidän Kuopio -festivaalin tuotantotukea suuren hakijamäärän vuoksi – tapahtuma levittäytyy aiempaa laajemmalle

Kaupunginosissa järjestetään nyt selvästi enemmän kaupunkifestivaaliin liittyviä tapahtumia kuin aiempina vuosina.

Puutossalmen lossilla kuullaan Meidän Kuopio -festivaalin aikana elävää musiikkia. Arkistokuva. Kuva: Helmi Nykänen / Yle

Kuopion kaupunki on myöntänyt Meidän Kuopio –festivaalin tapahtumiin aiempaa enemmän tuotantotukea. Ennalta sovittua avustussummaa jouduttiin kasvattamaan odotettua suuremman hakijamäärän vuoksi.

Kansalaistoiminnan palvelut jakoi yhteensä reilut 20 000 euroa tuotantotukea tämän vuoden Meidän Kuopio -tapahtumiin. Tukea hakevien määrä yllätti.

– Toisaalta olemme tehneet tänä vuonna paljon perustyötä, että olemme infonneet laajasti tuotantotuesta. Siinä mielessä se oli työvoitto, kulttuurisuunnittelija Nina Venäläinen Kuopion kaupungilta toteaa.

Hän arvelee, että yhteisöllisyyden tarve on myös tällä hetkellä kova juttu. Koronan jälkeen on päästy tilanteeseen, että tapahtumia ei enää rajoiteta.

– Tulppa tapahtumien suhteen on auennut. Meidän Kuopio -festivaali on myös vakiinnuttamassa asemaa Kuopion tapahtumakentässä ja se kiinnostaa tapahtumien tekijöitä.

Hakijat olivat pääsääntöisesti yhdistyksiä kuten asukas- tai kulttuuriyhdistyksiä. Joukossa on myös yksittäisiä taiteilijoita tai toimijoita.

Tapahtumat leviävät uusiin kaupunginosiin

Koko kaupungin yhteinen festivaali levittäytyy nyt aiempaa laajemmalle alueelle, sillä kaupunginosissa tapahtuu entistä enemmän. Viime vuonna festivaalitapahtumia oli neljässä kaupunginosassa. Tänä vuonna määrä nousi yhdeksään.

– Kansalaisaktiivisuus on nousussa ja se on jollain tavalla trendikästäkin, Venäläinen pohtii.

Kaupunginosissa järjestettäviä tapahtumia on esimerkiksi Särkiniemessä, Julkulassa, Kelloniemessä, Maaningalla ja Nilsiässä. Rahoitettavia tapahtumia on yli 50.

Reilut kaksi viikkoa kestävä Meidän Kuopio -festivaali käynnistyy elokuun 13.päivä. Ohjelmassa on muun muassa pihakirppiksiä, elävää musiikkia ja kahviloita.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.