Hyppää sisältöön

Raju ukkosrintama lähestyy lännestä

Maan länsiosasta Etelä-Lappiin yltävällä alueella voi esiintyä perjantaina voimakkaita ukkospuuskia ja rankkasadetta. Lauantaina säärintama liikkuu itään.

Ukkosrintama lähestyy ennusteen mukaan mereltä Länsi- ja Pohjois-Suomea perjantain kuluessa. Kuva: LUVY / Arto Muttilainen

Ilmatieteen laitoksen tuoreen ennusteen mukaan perjantaiksi lännestä virtaa hyvin lämmintä ja kosteaa ilmaa.

Perjantaiaamuna säärintama sateineen yltää länsirannikolle, ja iltapäivään mennessä se on jo maan länsiosasta Etelä-Lappiin yltävällä alueella. Säärintaman etupuolelle länteen ja pohjoiseen voi kehittyä voimakkaita ukkoskuuroja ja hyvin runsaita sateita.

Päivän aikana rintaman etupuolella voi kehittyä ukkosia, joissa voi esiintyä voimakkaita puuskia ja rankkasateita. Tampereelta ja Jyväskylästä kohti Koillismaata yltävä alue on suotuisin voimakkaiden ukkosten kehittymiselle.

Perjantaina ukkoskuurojen yhteydessä voi sataa vettä yli 20 millimetriä tunnissa ja paikoin vettä voi tulla jopa 50 millimetriä. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto huomauttaakin, että rankkasateet voivat aiheuttaa paikallisia tulvia ja ukkospuuskat kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja.

Ylen sääsivuilta voi seurata sääennusteita.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.