Hyppää sisältöön

Suomalaisten elokuvien maailmanvalloitus jatkuu: Jalmari Helanderin Sisu pääsee Toronton elokuvafestivaalille

Sony Pictures osti elokuvan kansainväliset levitysoikeudet ennen kuin ainuttakaan kohtausta oli kuvattu.

Sisu-toimintaelokuvassa yksi mies taistelee natsien tuhopartioita vastaan Lapin erämaassa. Kuva: Antti Rastivo / Freezing Point Oy

Suomalaisten elokuvien menestys maailmalla jatkuu. Jalmari Helanderin Sisu-elokuva on valittu Toronton elokuvafestivaalille, jossa se saa maailman ensiesityksensä. Festivaali järjestetään syyskuussa.

– Olemme jälleen onnistuneet tekemään kotimaisen elokuvan, jonka yksi Pohjois-Amerikan tärkeimmistä festivaaleista haluaa näyttävästi ohjelmistoonsa, sanoo tuottaja Petri Jokiranta tiedotteessa.

Sisu on valittu Torontossa Midnight Madness -sarjaan. Se on tuottajan mukaan yksi festivaalin suosituimpia ja kilpailluimpia esityspaikkoja.

Myös Helanderin aiemmat ohjaukset Rare Exports ja Big Game esiteltiin maailmalle Torontossa.

Suomen Lapissa natsien tuhopartioita vastaan

Sisu-elokuvaa tähdittävät Rare Exportista ja Big Gamesta tuttu Jorma Tommila sekä Yksin Marsissa- ja Headhunters-elokuvista sekä White Wall -sarjasta tuttu Aksel Hennie.

Elokuva on kuvattu Suomen Lapissa. Se on toimintaelokuva, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartioita vastaan Lapin erämaassa toisen maailmansodan aikaan.

Sisu on kolmas Jalmari Helanderin ohjaus, joka nähdään Toronton elokuvafestivaalilla. Kuvassa ohjaaja on Sisun kuvauksissa. Kuva: Antti Rastivo / Subzero Film Entertainment

Sony Pictures osti elokuvan maailmanlaajuiset levitysoikeudet Pohjoismaiden ulkopuolella ennen kuin ainuttakaan kohtausta oli kuvattu. Se on tekijöiden mukaan harvinaista Euroopassa ja draamaelokuvalle jopa ainutkertaista Suomessa.

Suomalaiset elokuvat ovat viime aikoina nauttineet poikkeuksellista menestystä maailmalla muutoinkin.

Muun muassa Pahanhautoja kutsuttiin amerikkalaisille Sundancen elokuvajuhlille, Hytti nro 6 menestyi Cannesissa ja Guled & Narsa voitti viisi Afrikan elokuva-akatemian palkintoa.

Lue lisää:

.
.