Hyppää sisältöön

Oulussa haetaan asukasyhteisöä rakennuttamaan pienkerrostalo Myllytulliin

Oulussa halutaan tehdä tietä uudenlaiselle kerrostalojen rakentamiselle. Kaupunki on varannut tontin pienkerrostalolle, jonka suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaisivat asukkaat itse.

Myllytullin ryhmärakennuttamiskohteen asemakaavavaiheeseen liittyvä havainnekuva. Kuva: PAVE Arkkitehdit Oy

Kaupunki on varannut tontin uudenlaista ryhmärakennuttamista varten Myllytullinkatu 3:sta. Tontille on määrä rakentaa vähintään kuuden asunnon talo, jonka toteutuksesta vastaisi omistaja-asukkaiden yhteenliittymä.

Ryhmärakennuttamishankkeita on Suomessa voinut toteuttaa muutaman vuoden ajan ja niitä on toteutettu viime vuosina erityisesti Helsingissä.

Yleensä vastaavat hankkeet toteutettavat rakennuttajaliikkeet, jotka myyvät tai vuokraavat asunnot asukkaille. Kaupungin tarkoitus on uudenlaisella ryhmärakennuttamisella monipuo­listaa keskustan asumista.

Kaupungin tontti-insinööri Simo Tuppurainen kertoo, että aivan samatapaista kohdetta ei ole Oulussa aiemmin toteutettu.

– Vähän samantapaisia omistajien toteuttamia hankkeita on toteutettu muun muassa Pikisaareen, mutta ihan tällaista ryhmärakennuttamiskohdetta ei ole ollut.

Kolmikerroksisena pientalokohteena tontille voisi kaupungin kaavoitusyksikön mielestä sopia myös ennakkoluuloton rakentamisratkaisu, vaikka tontin sijainti muiden rakennusten keskellä on myös melko haasteellinen eikä tontille juuri jää omaa piha-aluettakaan.

– Laadukkaaseen ja tiiviiseen rakennuttamiseen toivotaan hakijoilta yhteisöllisyyttä ja innovatiivisuutta, sanoo Tuppurainen.

Oulun kaupunki esittelee uutta rakennustapaa ja Myllytullin tonttia yleisessä tiedotustilaisuudessa Ympäristotalolla ensi viikon torstaina.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

.
.