Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeessä valmistellaan palkanmaksun siirtymistä hyvinvointialueelle – Helsingin kaupungin palkkasotkua seurataan tarkasti

Vuoden vaihteessa aloittavan Kanta-Hämeen hyvinvointialueen palkanmaksusta huolehtii Sarastia. Kanta-Hämeessä lähtökohdat ovat kuitenkin erilaiset kuin Helsingin kaupungilla sen ottaessa käyttöön uuden palkanmaksujärjestelmän.

Vuoden vaihteen jälkeen noin 6700 ihmistä saa palkkansa hyvinvointialueelta. Kuva: Riitta Tapiomäki / Yle

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella seurataan tarkkaan Helsingin kaupungin palkkasotkua. Vuoden vaihteessa aloittavan Kanta-Hämeen hyvinvointialueen palkanmaksusta huolehtii Sarastia, jonka uuden ohjelmiston käyttöönotto on aiheuttanut ongelmia Helsingissä.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen projektijohtaja Petrus Kukkonen kertoo, että tilanne on Kanta-Hämeessä kuitenkin hyvin erilainen, sillä Helsingissä kaupunki on hankkinut Sarastialta vain palkanmaksujärjestelmän ja huolehtii itse palkanlaskentatyöstä. Kanta-Hämeen hyvinvointialueella Sarastia huolehtii palkanlaskennasta ja käytettävä ohjelmisto tulee it-jätti CGI:ltä.

Sarastia hoitaa jo nyt palkanmaksun useissa kunnissa ja myös käyttöön tuleva CGI:n palkanmaksujärjestelmä on jo laajalti käytössä Kanta-Hämeessä.

Tästä huolimatta hyvinvointialueella on täytynyt valmistautua huolella, jotta palkanmaksu toimii moitteetta, kun hyvinvointialue aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Petrus Kukkonen kertoo, että tietojen siirtoihin liittyy kuitenkin aina riskejä, vaikka järjestelmä olisi sama.

– Oikeastaan tällä hetkellä tärkein asia on, että me valmistellemme vaihtoehtoja, miten toimimme, jos tulee häiriötä.

Tietojen siirtoa hyvinvointialueen palkkausjärjestelmään myös testataan ahkerasti jo ennen vuoden vaihdetta.

– Ensimmäisiä testikonversioita tullaan tekemään jo elo-syyskuun aikana. Ja tarkoitus on myös tehdä testipalkka-ajoja tämän vuoden puolella jo ennen kun ensimmäisiä palkkoja maksetaan. Meillä on tavoitteena, että järjestelmä olisi käyttövalmiina ja testattuna jo joulukuun aikana.

Vuoden vaihteen jälkeen noin 6700 ihmistä saa palkkansa hyvinvointialueelta.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.