Hyppää sisältöön

Erikoinen ilmiö Helsingin yössä: Varas tehnyt tuttavuutta, halannut ja vienyt päältä koruja baarien jonoissa

Poliisi on ottanut kiinni tapaukseen liittyen yhden henkilön ja etsii vielä toista. Varkaudet ovat tapahtuneet Helsingin keskustassa 18.6.-30.7. välisenä aikana.

Yksi halaamalla tehty koruvarkaus tehtiin Uudenmaankadulla Helsingissä. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Helsingin poliisi on ottanut kiinni yhden miehen, jonka epäillään halaamalla varastaneen koruja ihmisten päältä.

Poliisi sai 30.7. lauantaiaamuna noin kello 5 ilmoituksen Uudenmaankadulla tapahtuneesta varkaudesta. Tuolloin asianomistaja kertoi, että epäilty oli varastanut häneltä kaulakorun halaamisen yhteydessä.

Hetkeä myöhemmin epäilty varas tavoitettiin Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmasta Helsingin keskustasta. Hänen hallustaan löytyi kultaisia koruja sekä lompakko, poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan. Tuolloin mies kuljetettiin (siirryt toiseen palveluun) Pasilan poliisivankilaan.

Helsingin poliisin rikoskomisario Lasse Lagerbohm kertoo, että varkauksia on tapahtunut esimerkiksi baarien jonoissa.

– Tämä tekotapa on lyhyesti semmoinen, että yleensä mies on tullut baarin jonossa juttelemaan tai taputtamaan olkapäähän ja lopulta halaa, jolloin on kadonnut tavaraa taskuista tai kaulalta, Lagerbohm kertoo.

Lagerbohmin mukaan tiedossa olevat varkaustilanteet ovat ajoittuneet viikonlopuille puolenyön ja aamu neljän väliseen aikaan.

– Nämä ovat tapahtuneet käytännössä silloin, kun ihmiset eivät ole olleet ihan niin tarkkaavaisina, hän kertoo.

Epäillyt varkaudet ovat tapahtuneet Helsingin keskustassa 18.6.-30.7. välisenä aikana.

Lagerbohmin mukaan rikollisten toiminta saattaa vielä jatkua, sillä poliisi etsii vielä ainakin yhtä miestä rikosten sarjaan liittyen. Useat varkaalta takavarikoitujen korujen omistajat eivät vielä ole poliisin tiedossa.

.
.