Hyppää sisältöön

Myös virtahepojen ehkäisy voi pettää – poikasen syntymä yllätti eläinhoitajat Yhdysvalloissa

Ohion osavaltiossa sijaitsevassa eläintarhassa iloitaan uudesta asukkaasta, jonka tulo oli yllätys monille eläintarhan työntekijöille.

Cincinnatin eläintarhan virtahevon ehkäisy petti ja sille syntyi yllätyspoikanen
Cincinnatin eläintarhan virtahevon ehkäisy petti ja sille syntyi yllätyspoikanen

Cincinnatin eläintarha Ohion osavaltiossa on julkaissut videon virtahevonpoikaisesta, jonka syntymä oli yllätys eläinhoitajille.

23-vuotias virtahepo Bibi synnytti poikasensa keskiviikkona.

Erikoista uuden tulokkaan kohdalla on se, että Bibin tiineys paljastui eläintenhoitajille vasta keväällä.

Bibin raskaus selvisi eläintarhan henkilökunnalle aprillipäivän tienoilla, kertoo eläintarha tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Monet Cincinnatin eläintarhan työntekijöistä pitivät vauvauutista vitsinä. Bibin ei pitänyt voida tulla raskaaksi, koska naaraalla käytettiin ehkäisyä.

– Useimmat ehkäisymuodot niin virtahevoilla kuin ihmisilläkin eivät ole sataprosenttisesti luotettavia. Ilmeisesti annos, jonka olimme aiemmin antaneet Bibille ei tällä kertaa estänyt raskautta, sanoi eläintenhoidon johtaja Christina Gorsuch.

Luonto puuttui peliin

Poikasen isä, 18-vuotias virtahepouros Tucker saapui eläintarhaan viime vuonna.

Eläinhoitajien mukaan parivaljakko vaikutti kiinnostuneen toisistaan heti.

Eläintarha suunnitteli ennen pitkää virtahepojen parittamista, mutta luonto teki tehtävänsä eläinhoitajien suunnitelmista piittaamatta.

Viimeistään tiistaina työntekijöille selvisi, että Bibin raskaus ei ollut vitsi, kun virtahevon supistukset alkoivat. Terve virtahepovauva syntyi keskiviikkoiltana, eläinhoitajat kertoivat.

Bibillä on jo ennestään yksi poikanen, 5-vuotias Fiona.

Nyt uudelle tulokkaalle mietitään nimeä. Eläintarha ottaa nimiehdotuksia (siirryt toiseen palveluun) vastaan myös yleisöltä.

Lue myös:

.
.