Hyppää sisältöön

Lauantaina luvassa paikoin ukkospuuskia ja sateita – voimakas tuuli voi kaataa puita ja repiä peltikattoja

Maan itäosassa ja Kainuussa on voimassa ukkospuuskavaroitus.

Saderintama siirtyy päivän mittaan maan länsiosista itään. Kuvituskuva Turun moottoritieltä viime vuoden elokuulta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Lauantaina maan itäosaan on luvattu ukkospuuskia ja runsaita sateita.

Ilmatieteenlaitoksen päivystävän meteorologin Jouko Korhosen mukaan saderintama siirtyy päivän mittaan maan länsiosasta itään.

Maan itäosassa ja Kainuussa on voimassa ukkospuuskavaroitus. Hetkellisen puuskan yhteydessä tuuli voi nousta jopa 25 metriin sekunnissa. Maan länsiosassa esiintyy navakampaa perustuulta.

Korhonen kertoo, kuinka idässä kannattaa varautua päivän aikana vahinkoihin ja sähkökatkoksiin.

– Voimakas tuuli voi kaataa puita ja irrotella peltikattoja, Korhonen sanoo.

Korhonen varoittaa myös Itä-Suomen veneilijöitä voimakkaasta tuulesta. Vesille ei kannata lähteä, vaikka aamupäivä näyttäisi vielä aurinkoisen poutaiselta.

Runsaimmat sateet itään

Korhosen mukaan maan länsiosassa runsaimmat sateet ovat jo lauantaina maassa. Maan itäosassa on luvassa päivän aikana voimakkkaita sateita.

Itäosassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on toistaiseksi voimassa sadevaroitus iltayhdeksään saakka. Alueilla voi sataa jopa 20 millimetriä tunnissa.

Lämpötila Itä-Suomessa kipuaa lauantaina 25 asteen yläpuolelle hellelukemiin. Länsiosassa maata lämpötila liikkuu 15-20 asteen tienoilla. Lapissa lämpötila kohoaa 10-20 asteeseen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

.
.