Hyppää sisältöön

Haamuraja alittui: polttoainetta saa jo alle kahden euron litrahintaan – katso kartasta mistä

Edellisen kerran polttoaineen litrahinta alkoi ykkösellä ennen Ukrainan sodan syttymistä helmikuussa.

Polttoaineet ovat halventuneet jo reilun kuukauden ajan. Kuva: Aalto Puutio / Yle

Yli viisi kuukautta kestänyt odotus siitä, milloin polttoainelitran saa taas ykkösellä alkavalla hinnalla, on vihdoin päättynyt. Tosin alle kahdella eurolla litran saa ainakin toistaiseksi vain muutamalta huoltamolta ja vain dieselinä.

Polttoaine.netin (siirryt toiseen palveluun) hintaseurannan mukaan diesellitran sai eilen 1,994-1,998 eurolla yksittäiseltä huoltamolta Kouvolassa, Alavudella ja Oulaisissa. Bensiinilitra maksaa edelleen päälle kaksi euroa.

Edellisen kerran polttoaineen litrahinta alkoi ykkösellä ennen Ukrainan sodan syttymistä helmikuussa. Sota ja sitä seuranneet talouspakotteet sotkivat myös öljymarkkinat ja hinnat ampaisivat tuolloin nousuun.

Tilastokeskuksen viikkohintaseurannan mukaan bensiinin keskihinnat olivat korkeimmillaan juhannusviikolla. Ysivitosen keskihinta oli silloin 2,57 euroa ja ysikasin 2,67 euroa litralta. Dieselin hinta oli huipussaan kesäkuun lopussa, jolloin keskihinta oli 2,53 euroa.

Niistä hinnoista ollaan tultu nyt alas reilusti, kun huolet öljyn saatavuudesta ovat vähentyneet. Suurimman yksittäisen pudotuksen sai aikaan heinäkuun alusta voimaan tullut biopolttoaineen jakeluvelvoitteen pienennys. Myös raakaöljyn maailmanmarkkinahinnat ovat olleet laskussa viime viikkoina ja se on laskenut pumppuhintoja pitkin matkaa.

Voit keskustella aiheesta 9.8. kello 23:een saakka.

Klo 11.55. Lisätty raakaöljyn brent-laadun hintagraafi.

Lue lisää:

Polttoaineiden kahden euron haamuraja voi rikkoutua piakkoin – diesel ja bensiini halventuneet koko heinäkuun ajan

Tuskaraja ylittyi: Polttoaine maksaa paikoin jo 2,5 euroa litralta – rekkamiehet ahdingossa: "Dramaattinen tilanne"