Hyppää sisältöön

35-vuotiaan hoitajan makuuhuoneesta ja vessasta löytyi huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä – poliisilta uutta tietoa Naistenklinikan lääkevarkaasta

Naistenklinikan asiakas kiinnitti huomiota epäillyn toimintaan ja kertoi siitä henkilökunnalle. 35-vuotiaalla naisella ei ole aikaisempaa rikostaustaa. HUSin mukaan nainen oli työskennellyt heillä usean vuoden ajan.

Sairaala teki ilmoituksen poliisille tammikuussa, kun valvontakamerassa näkyi hoitajan ottamassa voimakkaita kipulääkkeitä itselleen. Kuva: Matti Myller / Yle

Helsingin poliisi on saamassa valmiiksi tutkinnan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä tapahtuneesta laajasta huumausainerikoksesta.

HUSin Naistenklinikan hoitajan epäillään vieneen sairaalasta erittäin voimakkaita kipulääkkeitä yli 6 000 ampullin edestä, kertoo Helsingin poliisilaitos (siirryt toiseen palveluun).

Kyse on ollut fentanyylistä ja oksikodonia sisältävästä Oxynormista, jotka ovat huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä.

Poliisin mukaan nainen vei lääkkeet viime vuoden heinäkuun ja tämän vuoden tammikuun välillä. Asian jäljille päästiin, kun Naistenklinikan asiakas kiinnitti huomiota epäillyn käytökseen ja kertoi asiasta henkilökunnalle.

Hoitajan toimintaa oli tämän jälkeen seurattu työpaikalla usean päivän ajan. Sairaala teki ilmoituksen poliisille tammikuussa, kun valvontakamerassa näkyi hoitajan ottamassa voimakkaita kipulääkkeitä itselleen.

Nainen vangittiin pian sen jälkeen.

– Hoitaja myönsi epäillyt rikokset jo turvallisuustarkastuksessa työpaikallaan. Tuolloin hänen hallustaan löytyi ruisku, käytettyjä neuloja ja pari pakettia fentanyyliä, sanoo tutkinnanjohtaja Jari Nikonen tiedotteessa.

Kotietsinnässä löytyi väärennettyjä kulutuskortteja

Poliisin mukaan naisen pukukaapista löydettiin tyhjiä fentanyyli- ja Oxynorm-paketteja. Kotiin tehdyssä etsinnässä lääkepaketteja löytyi asunnon kylpyhuoneesta ja makuuhuoneesta.

Makuuhuoneesta löydettiin lisäksi kahdeksan kassillista väärennettyjä kulutuskortteja. Kulutuskortteihin merkataan potilaille annetut lääkkeet.

35-vuotiaalla naisella ei ole aikaisempaa rikostaustaa. HUSin mukaan nainen oli työskennellyt sairaanhoitopiirissä usean vuoden ajan.

Naista on epäilty törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä varkaudesta, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja väärennöksestä.

Lue myös:

Poliisi epäilee HUSin 35-vuotiasta hoitajaa törkeästä huumausainerikoksesta ja varkaudesta

Naistenklinikalla paljastui laaja lääkevarkaus – tekijä on työskennellyt HUSissa vuosia