Hyppää sisältöön

Noho ja Ponsse julkaisivat osavuosikatsauksensa: Noho teki historiansa parhaan tuloksen, Ponssen liikevoitot laskivat

Ponsse ennakoi Ukrainan sodan heikentävän yhtiön liikevoittoja merkittävästi edellisvuotta heikommaksi.

NoHo Partners teki historiansa parhaan tuloksen. Yhtiön toimitusjohtaja Aku Vikström Ravintola Teatterissa. Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Ravintolayhtiö Noho Partners ja metsäkoneyhtiö Ponsse julkaisivat tiistaina 9. elokuuta neljännesvuosikatsauksensa.

Noho Partners teki huhti-kesäkuussa historiansa parhaan vuosineljänneksen, kun sekä sen kannattavuus että liikevaihto olivat ennätystasolla.

Yhtiön liikevoitto oli huhti-kesäkuussa 16,1 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin yhtiö teki tappiota 1,8 miljoonaa euroa.

Noho Partnersin liikevaihto oli 90,2 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 34,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan kahden viime vuoden aikana tehdyt toimenpiteet ravintolaportfolion kehittämiseksi ja kulurakenteen parantamiseksi näkyvät nyt täysimääräisesti kysynnän ja volyymin kasvaessa.

Ponssen liikevaihto oli 352,0 miljoonaa euroa. Viime vuoden vastaavalla jaksolla yhtiön liikevaihto oli 294,9 miljoonaa euroa.

Liikevoittoa yhtiö teki 21,9 miljoonaa euroa, mikä merkitsee laskua viime vuoden 26,8 miljoonasta eurosta. Yhtiö kertoo tiedotteessa Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan vaikuttaneen merkittävästi tulokseen.

Venäjän viennin keskeytymisen, osien ja komponenttien saatavuusongelmien ja voimakkaan inflaation johdosta Ponsse arvioi euromääräisen liikevoiton olevan vuonna 2022 merkittävästi viime vuotta heikompi.

Ponsse tiedotti 28. kesäkuuta 2022 allekirjoittaneensa kauppakirjan Venäjän ja Valko-Venäjän PONSSE-palveluista vastanneen tytäryhtiönsä OOO Ponssen koko osakekannan myynnistä.

Ponsse on luokitellut kaupan kohteena olevat toiminnot myytävänä oleviksi omaisuuseriksi ja raportoinut ne lopetettuina toimintoina.

Lue lisää:

Matkailun, tapahtumien ja ravintoloiden avautuminen avittaa Euroopan talouskasvua syksyyn – Suomen turismin täyttä palautumista saa kuitenkin odottaa

Kesko ylsi taas tulosparannukseen – "Pandemian vaikutukset liiketoimintoihin selvästi vähentyneet"