Hyppää sisältöön

Tallink Siljan Galaxyn siirto aiheuttamassa irtisanomisia

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan ei voi olettaa, että yli kahdelle sadalle löytyy töitä muilta laivoilta.

Galaxy suuntaa majoituskäyttöön Hollantiin. Kuva: Tallink Silja

Tallink Siljan päätös viedä toinen laivoista eli Galaxy pois Turun ja Tukholman väliltä aiheuttaa irtisanomisia. Muutosneuvottelujen piirissä on 260 henkilöä.

Pääluottamusmies Folke Matrosow kertoi Yle Åbolandille, että työntekijät ovat surullisia, turhautuneita ja vihaisia.

Muutosneuvottelut jatkuvat 26. elokuuta.

Työtä ei voi riittää kaikille

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että kaikille Silja Galaxyn työntekijöille ei riitä työtä muilta varustamon laivoilta.

– Henkilökuntaa on niin paljon, ettei töitä voi riittää kaikille muilta laivoilta. Siitä myös neuvotellaan, lähteekö osa henkilöstöstä Galaxyn mukaan Hollantiin. Ainakin Tallinkin tekninen miehistö on lähdössä laivan mukana, kertoo Nöjd.

Käynnissä ovat myös toiset muutosneuvottelut. Ne koskevat maahenkilöstöä Suomen puolella. Niissä neuvotteluissa on mukana esimerkiksi lähtöselvityksiä tekeviä Turusta, Helsingistä ja Ahvenanmaalta.

– Maahenkilöstön osalta ei ole todennäköisesti tulossa juurikaan irtisanomisia, vaan heille pystytään järjestelemään töitä muualta, kertoo Nöjd.

Turku-Tukholma-reitillä liikennöivä Galaxy on vuokrattu majoituskäyttöön Hollantiin 20.9.2022 alkaen seitsemäksi kuukaudeksi, jonka jälkeen sopimusta on mahdollista jatkaa tarvittaessa kolmella kuukaudella.

Lue lisää:

Tallink Siljas vd försvarar nedmonteringen av rutten Åbo–Stockholm: "Det ekonomiskt mest gynnsamma alternativet"