Hyppää sisältöön

Tuliterässä toimistorakennuksessa tapahtui talvella suuri vesivahinko ja jälkiä korjataan yhä – vesi valui yläkerroksesta autotalliin asti

Fiskars Groupin mukaan tällä hetkellä kolme kerrosta on käytössä ja noin puolet henkilöstöstä voi olla lähitöissä. Korjaustyöt valmistuvat syksyn aikana.

Fiskars Gropin pääkonttorissa on yhdeksän kerrosta. Vesivahinko tapahtui seitsemännessä kerroksessa. Kuva: Matti Myller / Yle

Design-yhtiö Fiskars Groupin uudessa pääkonttorissa Espoon Keilaniemessä tapahtui helmikuussa vesivahinko, jonka aiheuttamien vaurioiden korjaustyö jatkuu edelleen.

Uudisrakennuksen rakennuttajana toimi rakennusyhtiö NCC, joka luovutti rakennuksen Fiskarsille vuodenvaihteessa.

NCC Suomen pääkaupunkiseudun uudistoimitilarakentamisen toimialajohtaja Kati Tauriainen kertoo Ylelle, että rakennuksen seitsemännen kerroksen wc-tilassa petti tulovesiputken liitos 21.–22. helmikuuta keskellä yötä.

Tämän seurauksena vettä valui seitsemännestä kerroksesta kaikkiin alempiin kerroksiin.

– Vesi pääsi valumaan kaikkiin alempiin kerroksiin autotalliin asti. Ripeän toiminnan vuoksi saimme onneksemme pelastettua kaikki Fiskarsin omistamat taide-esineet ja osa niistä on jo saatu esille korjattuihin tiloihin, sanoo viestintäjohtajaa Kati Kaskeala Fiskars Groupista.

Lattiapinnotteita, alakattoja ja väliseiniä kastui Tauriaisen arvion mukaan 2 000 neliömetrin alalta. Lisäksi kastui irtaimistoa.

Vaurioiden kuivaus- ja korjaustyöt alkoivat Tauriaisen mukaan välittömästi ja jatkuvat edelleen. Rakennuksen tilat ovat olleet osittain pois käytöstä korjaustöiden vuoksi.

Kaskealan mukaan kolme kerrosta on tällä hetkellä työntekijöiden käytössä. Ensimmäiset työntekijät pääsivät uusiin tiloihin maaliskussa. Tällä hetkellä työpaikalla voi olla paikalla noin puolet henkilöstöstä, noin 170 henkeä.

– Yhtiön liiketoimintaan tällä ei ole vaikutusta, eikä se ole kärsinyt, koska olemme tottuneet tekemään hybridityötä korona-ajan jälkeen. Ainoa mikä on vaatinut järjestelyjä on tuotekehitys, jonka tilat on jouduttu siirtämään väliaikaisesti muualle, Kaskeala sanoo.

Vahingon rahallista arvoa ei kerrota

Vahingon purku- ja kuivatustyöt on saatu tehtyä, mutta vahingon rahallista arvoa toimialajohtaja Kati Tauriainen ei kerro.

– Sitä en lähde tässä arvioimaan, en edes tiedä tarkkaa summaa, mutta ei nyt ihan pienestä rahasta puhuta.

Erityisesti liitoksen hajoaminen keskellä yötä teki vahingon mittakaavasta poikkeuksellisen.

– Kyllä näin laaja vahinko on erittäin harvinaislaatuinen. Ehkä se vahinko, itse liitoksen pettäminen ei ole niin ainutkertaista, mutta tässä on ollut monta sattuman summaa.

Myöskään viestintäjohtaja Kaskeala ei ota kantaa vahingon suuruuteen, sillä Fiskars Group on tiloissa vuokralla.

Vaurioiden korjaaminen valmistuu NCC:n Tauriaisen käsityksen mukaan syys-lokakuun taitteessa.

Fiskars Groupin mukaan tiloja otetaan käyttöön vaiheittain, kun ne valmistuvat remontin jälkeen. Lisäkerroksia saadaan käyttöön syyskuussa ja loput syksyn aikana.

Voit keskustella aiheesta torstaihin 11.8.2022 kello 23:een saakka.

Lue myös:

SRV: Kalasataman tornitalon vesivahingossa vaurioitui useita kymmeniä asuntoja lähes puolen tornin matkalta

Espooseen suunnitellaan Suomen korkeinta tornitaloa – Clarionin rakentajien hotelli kurkottaisi jopa 200 metriin