Hyppää sisältöön

Sote-valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi: Hoitajien rokotevelvoitteesta pitäisi luopua

Lohi katsoo, että terveysperusteita pykälälle ei enää ole, sillä asiantuntijoiden mukaan koronavirus on tullut jäädäkseen. Lisäksi Lohen mukaan jokainen terveydenhoitoalan ammattilainen tarvitaan töihin.

Sote-valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi olisi valmis luopumaan hoitajien rokotevelvoitteesta. Kuvassa myös keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen sekä puolueen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) ehdottaa koronaviruksen takia asetetusta hoitajien rokotevelvoitteesta luopumista.

Hän kirjoittaa Twitterissä, että asiantuntijoiden mukaan tauti on tullut jäädäkseen ja siksi on siirryttävä terveydenhuollon normaaleihin toimintatapoihin.

Lohi sanoo Ylelle, että terveysperusteita lakipykälälle ei enää ole.

Hän lisää, että jokainen terveydenhuollon ammattilainen tarvitaan hoitotyöhön.

– Meillä on erittäin syvä, paha ja akuutti hoitajapula kaikkialla terveydenhuollossa. Me tarvitsemme jokaisen terveydenhuollon ammattilaisen töihin, Lohi sanoi Ylelle keskustan ministeriryhmän ja muun puoluejohdon kesäkokouksessa Tuusulassa.

Lohi huomauttaa, että kyseinen väliaikainen pykälä poistuisi joka tapauksessa vuoden lopussa.

Lohi toivoo, että ehdotus saa tukea ja pykälä poistetaan lakimuutoksella.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén kommentoi MTV Uutisille (siirryt toiseen palveluun) heinäkuun puolivälissä, että hoitajia koskevasta rokotevelvoitteesta ei aiota nyt luopua. Lindén sanoi tuolloin, ettei koronatilanne mahdollista velvoitteesta luopumista.

* Voit keskustella aiheesta torstaihin 11. elokuuta 2022 kello 23 saakka.

* Uutista muokattu 10. elokuuta 2022 kello 19.08: Täsmennetty Lohen kommentteja. Hänen mukaansa pykälästä tulisi luopua ensisijaisesti siksi, ettei rokotevelvoitteelle ole enää terveysperusteita.

Lisää aiheesta:

Ensihoitaja kieltäytyi kolmannesta koronarokotteesta ja jäi pois töistä – nyt Niina Kopola odottaa tietoa "pakkorokotuslain" jatkosta