Hyppää sisältöön

Pesäpalloliitto totesi Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtajan syyttömäksi solvausten huuteluun – KPL odottaa nyt Manse PP:n reaktiota

Liiton saamien selvitysten perusteella KPL:n puheenjohtaja on mennyt tilanteessa selvittämään huutelijan ja toisen katsojan välistä kovaäänistä keskustelua.

Arkistokuva Manse PP:n ja Kouvolan Pallonlyöjien ottelusta. Kuva: Oskari Raisanen / Yle

Suomen Pesäpalloliitto ry:n saamien selvitysten mukaan Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtaja ei ole syyllistynyt epäasialliseen huuteluun KPL:n ja Manse PP:n välisessä ottelussa.

Huutelijan henkilöllisyys on Pesäpalloliitolla tiedossa, eikä hän kuulu KPL:n seuran organisaatioon. Kyseinen henkilö oli huutanut Manse PP:n pelaajalle henkilöön kohdistuvia epäasiallisia ja loukkaavia solvauksia KPL:ää vastaan pelatussa Superpesiksen ottelussa 2. elokuuta.

Liiton saamien selvitysten perusteella KPL:n puheenjohtaja on mennyt tilanteessa selvittämään huutelijan ja toisen katsojan välistä kovaäänistä keskustelua. Selvittelyn jälkeen tilanne on päättynyt.

Kouvolan Pallonlyöjien hallituksen jäsen Jyrki Hyttinen pitää harmillisena, että seura joutui väärien syytösten kohteeksi.

– Onhan se harmi, että täysin aiheettomien syytösten perusteella jouduttiin sellaiseen myllyyn ja erityisesti meidän puheenjohtaja henkilökohtaisesti, sanoo Hyttinen.

Hyttinen toivoo Manse PP:ltä reagointia päätökseen.

– Sen minä uskon, että ihmiset tekevät vääriä arvioita yksilönä. Mutta kun Manse lähti seurana asiaa nostamaan tällaisten varmistamattomien väitteiden kohdalla meitä vastaan, se tuntuu tietysti ikävältä. Seurataan nyt Mansen reaktiota tässä suhteeessa.

Puheenjohtaja ottaa etäisyyttä

KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto ei ollut aamupäivällä katsonut vielä Pesäpalloliiton päätöstä.

– Sen tiedän kyllä, että syytön olen ollut koko ajan, sanoo Lehto.

Lehto ilmoitti viime viikolla jäävänsä toistaiseksi sivuun puheenjohtajan tehtävästään. Lehto ei osaa vielä kommentoida sitä, palaako hän puheenjohtajan tehtäviin.

– Tällä hetkellä pidän itseni ulkona kaikesta. Seurailen henkistä tilaani päivittäin ja katsotaan, miltä näyttää, toteaa Lehto.

Seuran hallituksen jäsen Jyrki Hyttinen toivoo puheenjohtajan jatkavan tehtävässään.

– En näe mitään estettä, etteikö hän voisi palata. Hänet on meidän jäsenistö valinnut ja hänellä on meidän täysi mandaatti. Kyllä meidän halu on tietysti jatkaa hänen johdollaan.

Lue lisää:

Manse PP:n mukaan pelaajalle huudeltiin solvauksia KPL:n pelin aikana – joukkue odottaa Pesäpalloliitolta pikaista reagointia, KPL selvittänyt asiaa