Hyppää sisältöön

Lähes 4 000 koiraa pelastettiin pentutehtaasta Yhdysvalloissa – koiria näännytettiin ja niitä paleltui kuoliaaksi

Koiria myytiin laboratorioihin eläinkokeita varten. Niitä myynyt yritys on haastettu oikeuteen useasta eläinrääkkäyksestä.

Lähes 4 000 koiraa pelastettiin pentutehtaasta
Lähes 4 000 koiraa pelastettiin pentutehtaasta

Yhdysvalloissa on suoritettu massiivista eläintenpelastusoperaatiota, kun Virginiassa lähes 4 000 beagle-rotuista koiraa pelastettiin pentutehtaalta.

Koiria tehtailtiin Virginian Cumberlandissa. Niitä myytiin laboratorioille eläinkokeita varten, kertoo BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Pentutehtaan omisti yritys nimeltä Envigo RMS, jonka Yhdysvaltojen oikeusministeriö haastoi toukokuussa oikeuteen useista eläinrääkkäystapauksista.

Tuhansia beagleja pelastettiin päätymisestä koe-eläimeksi. Nyt niille etsitään uusia koteja ympäri Yhdysvaltoja. Kuva: William Graham / AOP

Emot ilman ruokaa, pennut jäätyivät kuoliaaksi

Tarkastajat löysivät koiria erittäin huonoissa oloissa.

Joillekin imettäville emoille ei annettu ollenkaan ruokaa. Toisille koirille annettiin ruokaa, jossa oli matoja, hometta ja ulostetta. Tarkastajien mukaan 25 pentua myös jäätyi kuoliaaksi laitoksen tiloissa.

Koirien hoidosta ja edelleensijoituksesta vastaa nyt eläinoikeusjärjestö Humane Society. Sen johtaja Kitty Block kertoi uutistoimisto Reutersille, että järjestö tekee nyt tiivistä yhteistyötä eläinsuojien ja rescue-kumppaneiden kanssa.

– Neljä tuhatta on iso luku. Kestää 60 päivää saada kaikki nämä koirat ulos. Työskentelemme kumppaneidemme kanssa maanlaajuisesti, jotta saamme kaikki koirat rakastaviin koteihin.

Envigo RMS on kiistänyt syytteet eläinrääkkäyksestä, mutta on kertonut sulkevansa laitoksen.