Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Suomen nykyaikaisin taidelukio Kuopiossa – tutustuimme 27 miljoonaa euroa maksaneeseen kouluun suorassa lähetyksessä

Uutta lukiorakennusta on toivottu jo vuosikymmenet Kuopiossa. Nyt käyttöön saadaan nykyaikaiset tilat niin musiikin kuin tanssin opiskelijoille.

Tältä näyttävät taidelukio Lumitin upouudet tilat Kuopiossa
Tältä näyttävät taidelukio Lumitin upouudet tilat Kuopiossa

Kuopion taidelukio Lumitin noin 500 opiskelijaa aloittaa opintonsa upouusissa tiloissa tänään. Uudisrakennus on noussut aivan vanhan koulun vieressä olleelle tyhjälle tontille. Lumitissa on musiikki-, tanssi- ja ilmaisutaito- ja yleislinja. Rakennus on mitoitettu 600 opiskelijalle ja henkilökuntaa on 50.

Yli 27 miljoonaa euroa maksanut kokonaisuus on vielä hieman kesken. Muun muassa black boxiin eli koulun esitystilaan asennetaan vielä valoja ja äänentoistolaitteita. Samantasoista esitystilaa ei löydy muista Suomen lukioista.

Myös musiikinopetus tapahtuu modernissa kokonaisuudessa, jossa opetustilat, bänditilat ja tarkkaamo ovat vierekkäin.

Uutta rakennusta on odotettu Kuopioon jo vuosikymmenten ajan. Ylen suorassa lähetyksessä mukana ollut musiikinopettaja Juha Hilander kertoo kuulleensa hankkeesta jo aloittaessaan virassaan vuonna 1987.

Itse rakentamistyön alkamistakin odotettiin viisi vuotta. Suunnittelu alkoi vuonna 2015 ja rakentaminen vuonna 2020.

Hilanderin lisäksi lähetyksessä tavattiin vanhasta koulusta uuteen siirtyviä opiskelijoita ja koulun henkilökuntaa. Lähetyksen toimitti Marianne Mattila ja kuvasi Sami Takkinen.

Koko ohjelman voi katsoa tästä linkistä:

Lue lisää:

Taidelukio Lumitin uusien tilojen rakennustyöt alkavat tänään

Näin syntyy sisäilmaltaan terve koulurakennus – 27 miljoona euroa maksava Kuopion uusi taidelukio rakentuu valtavan hupun alla