Hyppää sisältöön

Trump ei suostunut vastaamaan New Yorkin osavaltion syyttäjän kysymyksiin

Trump oli kuultavana New Yorkissa liittyen osavaltion syyttäjän tutkintaan siitä, oliko Trumpin perheen omistama yhtiö paisuttanut kiinteistöjen arvoja ja toisaalta välttänyt myös veroja.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump New Yorkissa 10. elokuuta. Kuva: AOP

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump oli keskiviikkona kuultavana Trump-yhtiön liikeasioihin liittyvässä oikeusjutussa.

Trump kertoi kieltäytyneensä vastaamasta New Yorkin syyttäjän esittämiin kysymyksiin.

– Kieltäydyin vastaamasta viitaten perustuslaillisiin oikeuksiini Yhdysvaltain kansalaisena, kertoi Trump lausunnossaan.

Hänen mukaansa häneltä kysyttiin tämän jälkeen, miksi hän tekee niin jos hän on syytön. Trump kertoi, ettei hänellä ole vaihtoehtoja, sillä meneillään on asianajajien, toimittajien ja valeuutisia tekevien medioiden tukema "noitavaino" häntä, perhettä, yritystä sekä kaikkia häntä ympäröiviä ihmisiä vastaan.

New Yorkin osavaltion syyttäjän Letitia Jamesin tutkinnassa selvitetään, oliko Trumpin perheen omistama yhtiö paisuttanut kiinteistöjen arvoja sekä arvioinut ne vähemmän arvokkaiksi veroviranomaisille välttääkseen veroja.

Tapauksessa ovat kuultavana myös Trumpin kaksi aikuista lasta Donald Trump Jr. ja Ivanka Trump.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI teki ratsian aiemmin tällä viikolla Trumpin Floridan kotiin Mar-a-Lagoon liittyen mahdollisesti Valkoisesta talosta vietyihin asiakirjoihin.

– Nykyinen hallinto ja monet tämän maan syyttäjät ovat menettäneet kaikki moraaliset ja eettiset säädyllisyyden rajat, Trump sanoi ratsian jälkeen.

Valkoinen talo ilmoitti tiistaina, että Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenille ei ilmoitettu etukäteen entisen presidentti Donald Trumpin Floridan kotiin tehdystä ratsiasta.

Valkoinen talo korosti lausunnossaan, että oikeusministeriö suorittaa tutkimukset itsenäisesti.

Yhdysvaltain kongressi on tutkinut tänä kesänä myös Trumpin roolia kongressimellakassa. Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressiin, kun presidentinvaalien tulosta eli Bidenin voittoa oltiin vahvistamassa 6. tammikuuta 2021.

Lue myös:

Hämmentävä video: Trump ei millään halunnut sanoa vaalien olevan ohi harjoitellessaan puhetta kongressimellakkaa seuranneena päivänä

Trump ei piitannut avustajiensa tai perheenjäsentensä pyynnöistä tuomita kongressimellakka, selvisi tutkintakomitean kuulemisessa