Hyppää sisältöön

Vesa-Matti Loiria muistellaan Ylen kanavilla yhdessä suomalaisten kanssa – lähipäiville kattaus elokuvaa, keskustelua ja musiikkia

Katso tästä Ylen tulevien päivien ohjelmakattaus.

Vesa-Matti Loiri Euroviisujen karsinnoissa vuonna 1980. Loiri lähti edustamaan Suomea Haagiin laululla Huilumies. Kuva: Juha Jormanainen / Lehtikuva

Vesa-Matti Loiri (1945–2022) jää suomalaisten sydämiin suurten tunteiden tulkkina ja taiteilijana, joka teki poikkeuksellisen uran näyttelijänä ja muusikkona, viihteen, draaman ja urheilunkin kentillä.

Ylen kanavilla muistellaan Loiria runsaalla ohjelmakattauksella elokuussa.

Alta voit katsoa Ylen keskiviikkoisen erikoislähetyksen ja Yle Areenasta löydät Loirin monipuolista tuotantoa eri vuosikymmeniltä.

Katso tästä viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin muisto-ohjelma keskiviikkoillalta. Studiossa kirjailija Jarvi Tervo ja Ylen kulttuuritoimittaja JP Pulkkinen.

Perjantai 12.8. kello 21: Pojat-elokuva

TV2 ja Yle Areena kello 21.00. (Suomi, 1962)

Yle näyttää perjantaina TV2:lla ja Yle Areenassa Mikko Niskasen elokuvan Pojat, joka käynnisti Loirin näyttelijänuran vain 17-vuotiaana. Loiri esitti Paavo Rintalan romaaniin perustuvassa elokuvassa elokuvassa poikaa, jonka äiti lähtee saksalaisen sotilaan matkaan. Loppukohtaus kuuluu suomalaisen elokuvahistorian traagisimpiin.

Sunnuntai 14.8. kello 15: Mansikkapaikassa Vesku ja Lenita

TV1 ja Yle Areena kello 15.00 (2009)

Loiri käy lävitse uraansa Mikko Kuustosen kanssa keskustellen arkistopätkien lomassa. Veskun keskusteluvieraana ohjelmassa on Lenita Airisto. Musiikkiesityksestä vastaa Vesku bändeineen. Vuonna 2009 esitetty jakso näytetään TV1:llä ja Yle Areenassa sunnuntaina 14.8. kello 15.00.

Sunnuntai 14.8. kello 15.50: Veskun klassikoita Ruisrockissa

TV1 ja Yle Areena klo 15.50 (2014)

Laulajalegenda esiintyi Lenni-Kalle Taipaleen bändin kanssa Ruisrockissa kesällä 2014.

Laulajalegenda esiintyi Lenni-Kalle Taipaleen bändin kanssa Ruisrockissa kesällä 2014. Keikalla kuultiin Veskun klassikot: Lapin kesä, Kohtalokas samba ja Laivat puuta, miehet rautaa. Mukana myös laulajan haastattelu. Keikkataltiointi näytetään kello 15.50 TV1:llä ja Yle Areenassa, jossa se on katsottavissa tälläkin hetkellä.

Lauantai 20.8. klo 21: Vesa-Matti Loiri – taiteilija

TV1 ja Yle Areena kello 21 (Suora lähetys)

Yle TV1:n ja Yle Areenan suorassa lähetyksessä Vesa-Matti Loiri – taiteilija matkataan läpi tunteita herättävän, rakastetun ja särmikkään taiteilijan uran. Ohjelmassa on mukana ystäviä, läheisiä ja kollegoita, joiden elämään ja uraan Loiri on vaikuttanut. Lähetyksen juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Vesa-Matti Loiri 70-vuotisjuhlakonsertissaan Helsingissä 3. lokakuuta 2015. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sunnuntai 21.8: Vesa-Matti Loiri & Peter Lerche -konsertti

Radio Suomi kello 19–21

Intiimissä konsertissa Vesa-Matti Loiri laulaa ja Peter Lerche säestää kitaralla. Keikka on huhtikuulta 2018. Kaksikko keikkaili eri puolilla Suomea pitkin 2010-lukua. Kuuntele Radio Suomen taajuudelta kello 19 alkaen.

Lue myös: Tästä me muistamme Vesa-Matti Loirin – katso videot ja kuvat pitkän uran varrelta

Läheiset muistelevat Vesa-Matti Loiria – Hannele Lauri: "Mestari ja ystävä on poissa"

Vesa-Matti Loiri viettää joulun yksin, mutta laulaa joka vuosi sydämen suomalaisten jouluun: "Tämä on viimeinen kiertue"

Ylen elävä arkisto: Vesa-Matti Loirin monipuolinen ura teki hänestä koko kansan Veskun