Hyppää sisältöön

Suomen Sähkönkäyttäjien toimitusjohtaja Iltalehdelle: Fortum seisottaa Meri-Porin voimalaitosta pitääkseen sähkön hintaa korkealla

Meri-Porissa sijaitsee maan suurin ja modernein kivihiilivoimalaitos. Se vapautui kesällä energiatuotannon tehoreservistä.

Fortumin hiilivoimala Meri-Porissa. Kuva: Antti Laakso / Yle

Fortum seisottaa suurta kivihiilivoimalaitosta Meri-Porin Tahkoluodossa pitääkseen Suomen sähkön hintaa korkealla. Näin väittää Suomen Sähkönkäyttäjien toimitusjohtaja (siirryt toiseen palveluun)Pasi Kuokkanen Iltalehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

Meri-Porin laitoksen tulo markkinoille alentaisi Kuokkasen mukaan merkittävästi sähkön hintaa Suomessa. Kuokkanen väittää lehdelle, että Meri-Porin laitoksen seisottaminen on Fortumilta tietoinen ratkaisu.

– Se ratkaisu on Fortumille taloudellisesti todennäköisesti erittäin kannattava. Ja se on sitten meiltä kaikilta sähkönkäyttäjiltä pois, Kuokkanen sanoo lehden haastattelussa.

Tahkoluodossa sijaitseva 565 megawatin lauhdevoimalaitos on Suomen suurin ja modernein kivihiilivoimalaitos. Se siirtyi toissa vuoden kesällä kokonaan energiantuotannon tehoreserviin, josta se vapautui kesäkuun lopussa.

Fortum kommentoi Iltalehdelle, ettei päätöstä laitoksen ottamisesta kaupalliseen käyttöön ole vielä tehty.

Mikäli päätös tehtäisiin, veisi käyttöönotto Fortumin mukaan joka tapauksessa viikkoja. Laitoksella ei myöskään ole tällä hetkellä tarpeeksi työntekijöitä eikä hiiltä pitkäaikaiseen kaupalliseen käyttöön.

Voit keskustella aiheesta Yle-tunnuksella 12. elokuuta kello 23:een asti.

Lue lisää:

Fortumilla on yhä hiilivoimaa myös Suomessa – Porin suuri hiilivoimala siirtyy kesällä kokonaan tehoreserviin ja kaupallinen tuotanto loppuu