Hyppää sisältöön

Washington Post: FBI etsi Trumpin kartanosta ydinaseisiin liittyviä asiakirjoja

Erityisesti Trumpin kannattajat ja monet republikaanit ovat olleet raivoissaan kotietsinnästä ja kyseenalaistaneet sen motiivit.

FBI etsi salaisia asiakirjoja Trumpin kartanosta Floridassa
FBI etsi salaisia asiakirjoja Trumpin kartanosta Floridassa

Liittovaltion poliisi FBI etsi entisen presidentin Donald Trumpin Mar-a-Lago-kartanosta ydinaseisiin liittyviä asiakirjoja, kirjoittaa The Washington Post (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan on epäselvää, löysikö FBI kyseisiä asiakirjoja.

Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland on pyytänyt tuomaria julkistamaan oikeuden myöntämän etsintäluvan sisällön, jonka valtuuttamana liittovaltion poliisi FBI ratsasi Trumpin Mar-a-Lago-kartanon.

Garlandin mukaan suuri julkinen kiinnostus on pyynnön takana.

Mediassa liikkuneiden tietojen mukaan FBI etsi kartanosta Trumpin lainvastaisesti mukanaan viemiä salaisia asiakirjoja.

Washington Postin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Trump ei kommentoinut päivityksessään Truth Social -alustalla suostuuko hän etsintäluvan sisällön julkistamiseen mutta kutsui etsintää hulluksi.

Oikeusministeri Merrick Garland sanoi tiedotustilaisuudessa hyväksyneensä henkilökohtaisesti Trumpin kotiin myönnetyn etsintäluvan. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA-EFE

Trumpin kannattajat raivostuivat

Garlandpuhui medialle torstai-iltana myöhään Suomen aikaa tehdystä kotietsinnästä.

Tiedotustilaisuudessa Garland vahvisti liittovaltion poliisin FBI:n tehneen kotietsinnän.

Erityisesti Trumpin kannattajat ja monet republikaanit ovat olleet raivoissaan kotietsinnästä ja kyseenalaistaneet sen motiivit.

Tiedotustilaisuudessaan Garland sanoi tuomitsevansa liittovaltion poliisia ja oikeusministeriötä sekä näiden työntekijöitä kohtaan suunnatun kritiikin, jota kutsuu "perusteettomiksi hyökkäyksiksi".

Etsinnälle "todennäköinen peruste"

FBI:n yksityisasuntoon tekemän kotietsinnän täytyy saada tuomarin hyväksyntä sen jälkeen, kun lainvalvontaviranomainen on pystynyt osoittamaan todennäköisen syyn etsinnän perustelulle.

Tiedotustilaisuudessa Graland kertoi henkilökohtaisesti hyväksyneensä Trumpin kotiin myönnetyn etsintäluvan.

Garland painotti, ettei päätöstä tutkinnasta ja kotietsinnästä tehty kevyin perustein vaan etsinnälle oli "todennäköinen peruste".

Garland sanoi, ettei tutkinnasta voida kertoa tässä vaiheessa enempää.

Lue lisää: FBI teki kotietsinnän Donald Trumpin kartanoon – ex-presidentin kannattajat pitävät kohtelua törkeänä: "He pelkäävät, että hän voittaa taas"

Jutun otsikkoa ja sisältöä päivitetty kauttaaltaan klo 3.46