Hyppää sisältöön

Fortum on tarjonnut Meri-Porin hiilivoimalaa myös seuraavalle tehoreservikaudelle

Jos laitos tulee valituksi, vaatii se Fortumin mukaan mittavan vuosihuollon. Suomen Sähkönkäyttäjien johtaja on syyttänyt Fortumia hiilivoimalan seisottamisesta.

Fortumin Meri-Porin kivihiilivoimala. Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Energiayhtiö Fortum on tarjonnut Meri-Porin hiilivoimalaa myös seuraavan tehoreservikauden kilpailutukseen. Jos laitos tulee valituksi marraskuussa alkavalle kaudelle, vaatii se mittavan vuosihuollon, Fortum kertoo verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Meri-Porin laitos oli tehoreservissä myös edellisellä, kesäkuun lopussa päättyneellä jaksolla.

Energiavirasto kertoo tiedotteessaan pyrkivänsä tekemään päätöksen reserviin varatuista voimaloista elokuun loppuun mennnessä.

Tehoreservi turvaa sähkön toimitusvarmuutta tilanteissa, joissa sähkön markkinaehtoinen tarjonta ei riitä kattamaan sähkönkulutusta. Tehoreservilaitokset eivät voi osallistua markkinoille tehoreservikauden aikana.

Suomen Sähkönkäyttäjät ry:n toimitusjohtaja Pasi Kuokkanen syytti Fortumia Iltalehdessä (siirryt toiseen palveluun) siitä, että se seisottaa Tahkoluodon kivihiilivoimalaa pitääkseen sähkön hintaa korkealla.

Fortum pitää väitettä kohtuuttomana. Meri-Porin voimala on ollut vuodesta 2017 tehoreservissä, ja sen toiminta on Fortumin mukaan sopeutettu tehoreservitoimintaa varten.

Lue lisää:

Fortum vastaa syytöksiin sähkömarkkinoiden manipuloimisesta: "Kyllähän se kohtuuton väite on"

Fortumilla on yhä hiilivoimaa myös Suomessa – Porin suuri hiilivoimala siirtyy kesällä kokonaan tehoreserviin ja kaupallinen tuotanto loppuu