Hyppää sisältöön

Aina Group jakaa vielä ennen yhtiön alasajoa ylimääräistä osinkoa

Aina Group Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous päätti jo huhtikuussa valtuuttaa yhtiön hallituksen päättämään ylimääräisestä osingonjaosta. Aina Group asetetaan selvitystilaan 1. lokakuuta 2022 alkaen.

Aina Groupin lippu liehuneen vielä jonkin aikaa Hämeenlinnassa. Kuvituskuva. Kuva: Sari Törmikoski / Yle

Hämeenlinnalaisen Aina Group Oyj:n viimeinen osavuosikatsaus on vahvasti tappiollinen.

Aina Groupin liikevaihto 1.1.–30.6.2022 oli 90 000 euroa ja liiketappio 198 900. Tilikauden tappio 666 100 euroa kasvoi rahoituskulujen jälkeen 844 300 euroon. Rahoituskulujen tappio johtui yhtiön tekemien korkosijoitusten realisoinnista, kun korkomarkkinat ja sijoitusympäristö kokivat voimakkaita muutoksia, kerrotaan yhtiön hallituksen lähettämässä tiedotteessa.

Tappiollisesta osavuosikatsauksesta huolimatta yhtiö on erittäin vakavarainen. Aina Groupin hallitus päättikin torstaina järjestetyssä kokouksessa jakaa osinkoa yhtiön vapaasta omasta pääomasta. Ylimääräisessä osingonjaossa osinko on 130 euroa osakkeelta.

Aina Group myi viime vuonna Hämeen Sanomat -tytäryhtiönsä. Sen jälkeen Aina Group on ollut kiinteistöyhtiö ja hoitanut sijoituksiaan. Kiinteistö Oy Kajamäki perustettiin 30.9.2021 ja se on Aina Group Oyj:n 100 prosenttisesti omistama tytäryhtiö.

Aina Group Oyj:n varsinainen yhtiökokous päätti huhtikuussa asettaa Aina Group Oyj:n selvitystilaan 1.10.2022 alkaen ja selvitysmieheksi valittiin asianajaja Jukka Laitasalo.

Lokakuun alussa selvitystilaan ajettavan yhtiön palveluksessa oli alkuvuoden aikana keskimäärin neljä työntekijää.

Lue myös: Aina Group -yhtiön kuohuva taru on lopussa