Hyppää sisältöön

Muotitoimittaja Sami Syköstä LUT-yliopiston työelämäprofessori – aikoo ryhtyä Suomen ensimmäiseksi Tiktok-professoriksi

LUT-yliopiston mukaan Sykkö vaikuttaa jatkossa työelämäprofessorina varsinkin Lahdessa, jossa on paljon tekstiili- ja huonekaluteollisuutta.

Sami Sykkö esiintyy usein julkisuudessa muodin ja tyylin asiantuntijana. Arkistokuva on vuodelta 2021. Kuva: Markku Rantala / Yle

Toimittaja, ekonomi ja tyyliasiantuntija Sami Sykkö on nimitetty Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston, eli LUT-yliopiston, työelämäprofessoriksi 1. syyskuuta alkaen. Tehtävä on osa-aikainen ja se jatkuu vuoden 2025 loppuun saakka.

LUT-yliopiston mukaan Sykkö vaikuttaa jatkossa työelämäprofessorina varsinkin Lahdessa, jossa on paljon tekstiili- ja huonekaluteollisuutta. Sykön osaamista on tarkoitus hyödyntää muun muassa yritysyhteistyön ja markkinoinnin opetuksen kehittämisessä.

Sykkö kertoo aikovansa ensitöikseen aloittaa huippujohtajien haastattelusarjan, jossa opiskelijat saavat kuulla, miten bisnestä tehdään.

– Nuoren polven tavoittaakseni ryhdyn Suomen ensimmäiseksi Tiktok-professoriksi, Sykkö sanoo LUT-yliopiston tiedotteessa.

Toimittaja, Fashion Finlandin toimitusjohtaja Sami Sykkö on elänyt vaiherikkaan elämän. Samin pitkälle ja vaikuttavalle uralle mahtuu myös se suomalaisessa työkulttuurissa kaikkein pelätyin: julkiset potkut. Näin Sami Sykkö kertoo elämästään Tuija Pehkosen haastattelussa vuonna 2020.

Yliopistomaailmassa työelämäprofessori eroaa professorista sekä työtehtäviltään että koulutukseltaan.

Heidän tehtävänään on yleensä toimia välittäjinä akateemisen tutkimuksen ja elinkeinoelämän välillä. Viime vuonna esimerkiksi televisio-ohjelma Myytinmurtajistakin tuttu Jamie Hyneman aloitti LUT-yliopiston työelämäprofessorina.

Sykön työelämäprofessuurin mahdollistavat päijäthämäläiset osuuspankit, jotka tukevat professuuria yhteensä 140 000 eurolla.