Hyppää sisältöön

Suomi on tukenut kannattamattomia maakuntalentoja kymmenillä miljoonilla | Lapsia ei kannata patistaa läksyihin | Sää jatkuu poutaisena

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Nyxairin kone lähdössä reittilennolle Jyväskylän lentoasemalta. Kuva: Jari Tanskanen / Yle

Suomi on tukenut kannattamattomia lentoja kymmenillä miljoonilla

Suomi on tukenut viittä kotimaan lentoreittiä noin 40 miljoonalla eurolla siitä huolimatta, että reiteillä on vain vähän matkustajia. Kyse on lennoista Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion, Jyväskylän, Joensuun ja Kajaanin kentille. Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) johtava tutkija Marita Laukkanen arvostelee tukipäätöstä kovin sanoin.

Olli Rehnin opit Kreikan ja Suomen talouskriiseistä: Taloutta on hoidettava vastuullisesti ja pitkällä jänteellä

Kuva: EPA/OLIVIER HOSLET

EU:n komissio on lopettanut Kreikan talouden erityistarkkailun. Talouskomissaarina Kreikan velkakriisin keskelle joutunut Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn linjaa, että jokaisen euromaan on huolehdittava itse omasta taloudestaan.

Jos tehdään toimia energiakriisin aiheuttamien vaikeuksien helpottamiseksi niin avun tulisi Rehnin mielestä olla kohdennettuja, väliaikaisia, räätälöityjä täsmätoimia kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ihmisten tilanteen helpottamiseksi.

Lapsia ei kannata patistaa läksyihin, sanoo tutkija

Heikommin koulussa menestyviä lapsia saatetaan painostaa tekemään läksyjä. Syyllistämisellä on kuitenkin negatiiviset seuraukset, sillä se johtaa vain koulutehtävien välttelyyn entisestään. Kuva: Janne Lindroos / Yle

Varhaisnuoren manipulointi, painostus ja syyllistäminen kotitehtävien pariin aiheuttaa vain entistä enemmän läksyjen välttelyä, selviää vasta tarkastetusta väitöskirjasta. Lapsen kannattaisi antaa itse suoriutua kotitehtävistä, mutta kuitenkin kiinnostusta koulutehtäviin osoittaen ja tarvittaessa apua lupaamalla, sanoo väitöskirjatutkija Mari Tunkkari.

Sää jatkuu poutaisena, etelässä aurinkoista

Kuva: Ilmatieteen laitos

Lauantaina sää on edelleen enimmäkseen poutainen. Sadekuuroja voi tulla lähinnä Pohjois-Pohjanmaan rannikolla ja Meri-Lapissa.

Sää on aurinkoinen etenkin etelässä, pohjoisessa on vähän pilvisempää. Lämpötila kohoaa maan etelä- ja keskiosassa 21-27 asteeseen, pohjoisessa 15-20 asteeseen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.