Hyppää sisältöön

Räjähdys kerrostaloasunnossa Vantaan Myyrmäessä – poliisi: "Siellä on jotakin sellaista käsitelty, mikä ei ole ihan normaalia"

Räjähdyksen syynä on todennäköisesti asunnossa käsitellyt kemikaalit, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisista. Yksi henkilö loukkaantui räjähdyksessä ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Vantaan Myyrmäessä räjähti kerrostaloasunnossa
Vantaan Myyrmäessä räjähti kerrostaloasunnossa

Kerrostaloasunnossa tapahtui räjähdys Myyrmäen Huddingenpolulla Vantaalla.

Poliisin tiedossa on tässä vaiheessa yksi henkilö, joka loukkaantui räjähdyksessä. Hänet kuljetettiin sairaalaan. Poliisin tietojen mukaan henkilö oli räjähdyksen aikana sisällä asunnossa.

Parhaillaan tilanne on Huddingenpolulla rauhallinen ja poliisi sekä muut viranomaiset tutkivat räjähdyksen syytä, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisista Ylelle.

– Vielä ei osata sanoa mikä sen on aiheuttanut, mutta todennäköisesti joku tai jotkut kemikaalit, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin vuorossa oleva yleisjohtaja ja komisario Miika Laine.

Tässä vaiheessa alkaa näyttää siltä, että tapauksessa on syytä epäillä rikosta, kertoo Laine.

– Kyllä siellä on jotakin sellaista käsitelty, mikä ei ole ihan normaalia. Sekin selviää tutkinnan edetessä, onko minkälaisesta rikoksesta kysymys, Laine sanoo.

Laineen mukaan tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että muita loukkaantuneita ei ole. Asunnon ikkuna rikkoutui räjähdyksessä ja lasinsirpaleet lensivät kadulle.

Paikalla Myyrmäessä oli Ylen toimittaja Esa Syväkuru, jonka mukaan tapahtumapaikan ympärille kerääntyi noin parikymmentä asukasta katsomaan tilannetta. Kuva: Esa Syväkuru / Yle
Kolmannen kerroksen ikkuna hajosi räjähdyksen painevaikutuksesta ja lasinsirut lensivät kadulle. Kuva: Esa Syväkuru / Yle

Räjähdyksessä vaurioitunut asunto on talon kolmannessa kerroksessa. Poliisin alustavan selvityksen mukaan naapuriasunnot eivät kärsineet vaurioita.

Pelastuslaitos sai tiedon Huddingenpolulla tapahtuneesta räjähdyksestä tänään lauantaina hieman kello 12 jälkeen.