Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö julkaisi poikkeuksellisen videon – Biden vakuuttaa tukeaan Suomelle ja Ruotsille: Olen vain puhelinsoiton päässä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi lauantaina sosiaalisessa mediassa videon tiistaisesta puhelustaan Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin kanssa.

Presidentti Niinistö julkaisi videon puhelusta Bidenin ja Anderssonin kanssa
Presidentti Niinistö julkaisi videon puhelusta Bidenin ja Anderssonin kanssa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi lauantaina iltapäivällä poikkeuksellisen videon, joka paljastaa osan Niinistön, Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin viime tiistaina käymästä keskustelusta.

Presidentti Biden allekirjoitti Suomen ja Ruotsin Natoa koskevat liittymisasiakirjat Washingtonissa tiistai-iltana Suomen aikaa.

Videolla Biden vakuuttaa vahvaa tukeaan Suomelle ja Ruotsille.

– Teillä on 110 prosenttia tuestani. Ottakaa vain puhelin käteen ja olen käytettävissänne, Biden sanoo.

Bidenin mukaan Suomi ja Ruotsi lisäävät alueensa turvallisuutta jo tällä hetkellä, ja Nato-jäsenyys vain tekee siitä virallista.

Videolla kaikki kolme korostavat maiden keskinäisen kumppanuuden vahvuutta.

”Yhteydenpito on tiivistä ja jatkuvaa Yhdysvaltojen ja Suomen sekä Ruotsin välillä. Kumppanit tuovat turvaa. Videossa tunnelmapaloja tiistaisesta puhelusta presidentti Bidenin ja pääministeri Anderssonin kanssa”, Niinistö kirjoittaa videon saatteena Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Myös Yhdysvaltain presidentin ja Ruotsin pääministerin viralliset Twitter-tilit ovat jakaneet videon.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan mukaan video on tehty yhteistyössä Valkoisen talon tuottamana.

Lue lisää:

28 Nato-maata on ratifioinut Suomen ja Ruotsin hakemukset, viimeisimpänä Slovakia – seuraa etenemistä Ylen Nato-laskurista

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi Suomen Nato-jäsenyyden lähes yksimielisesti – senaattori ylisti: "Suomi on sotureiden maa"

Presidentti Niinistö kommentoi Ylelle Yhdysvaltojen Nato-ratifiointia: Suomi ja Ruotsi ovat täysin tervetulleita nauttimaan turvatakuista