Hyppää sisältöön

Sudanissa yli 50 ihmistä kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa

Sudanissa sataa yleensä runsaasti toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Tämän vuoden aikana tulvat ovat peittäneet alleen yli 8 000 rakennusta.

Rankkasateiden aiheuttamia tulvia kuvattuna El Makaylabin kylässä Sudanissa 13. elokuuta. Kuva: Sami Alopap / AOP

Rankkasateista aiheutuneiden tulvien vuoksi ainakin 52 ihmistä on kuollut Koillis-Afrikassa sijaitsevassa Sudanissa, kertovat viranomaislähteet sekä valtiollinen uutistoimisto SUNA. Lisäksi tuhansia koteja on vaurioitunut tai tuhoutunut.

Sudanissa sataa yleensä runsaasti toukokuun ja lokakuun välisenä aikana, ja maa on kohdannut vuosittain vakavia tulvia, jotka tuhoavat kiinteistöjä, infrastruktuuria ja viljelyksiä. Tulvat ovat yleensä pahimmillaan elokuun ja syyskuun aikana.

– 52 ihmistä on kuollut ja 25 loukkaantunut rankkasateiden ja tulvien vuoksi sadekauden alettua, Sudanin kansallisen väestönsuojeluneuvoston tiedottaja Abdel Jalil Abdelreheem sanoo.

Hän ei kertonut milloin tulvien ensimmäiset kuolonuhrit on raportoitu.

Abdelreheemin mukaan tulvat ovat tänä vuonna tuhonneet lähes 5 400 rakennusta ja vahingoittaneet lähes 2 900 rakennusta ympäri maata. Sateet ja tulvat ovat vahingoittaneet lisäksi myös muita julkisia tiloja, kauppoja sekä viljelyksiä. Pahiten tulvista ja sateista ovat kärsineet Pohjois- ja Etelä-Kordofanin, Niilin ja Etelä-Darfurin osavaltiot.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto (OCHA) arvioi tämän viikon maanantaina, että noin 38 000 ihmistä ympäri Sudania on kärsinyt sateista ja tulvista sadekauden alettua toukokuussa.

Viime vuonna lähes 315 000 ihmistä kärsi sateista ja tulvista maassa, OCHA ilmoitti. Uutistoimisto AP:n mukaan viime vuonna Sudanin tulvissa ja rankkasateissa kuoli yli 80 ihmistä ja kymmeniä tuhansia rakennuksia jäi tulvien alle.