Hyppää sisältöön

Poliisi ottanut kiinni kaksi epäiltyä – Junaliikenteen pysähtymiseen johtanutta kaapeleiden katkaisua tutkitaan varkauden yrityksenä

Viikko sitten junaliikenne pysähtyi useiksi tunneiksi, kun valokuitukaapelit katkaistiin Lempäälässä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että heillä on käytettävissä Lempäälän työmaalta videovalvontamateriaalia. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Poliisi on ottanut kiinni kaksi epäiltyä tekijää liittyen junaradan kaapelien katkaisuun Lempäälässä viime viikolla. Molempien epäillään syyllistyneen tekoon todennäköisin syin.

– He ovat pirkanmaalaisia 2000-luvun molemminpuolin syntyneitä henkilöitä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lassi Suoranta.

Maanantaina 8. elokuuta junaliikenne pysähtyi tuntien ajaksi Tampereen ja Riihimäen välillä. Rautatiesillan työmaa-alueella oli katkaistu valokuitukaapelia, joka odotti maahan asentamista.

Poliisin mukaan epäillyt tunnistettiin ja otettiin kiinni videovalvontatallenteiden perusteella. Tallenteita on ollut kahdelta eri rikospaikalta. Myös rikosnimikkeitä on kaksi.

Junaliikenteen pysähtymiseen johtanutta kaapeleiden katkaisua tutkitaan varkauden yrityksenä. Lisäksi poliisi tutkii varkautta, joka tehtiin 25 minuuttia myöhemmin Vesilahden ja Lempäälän rajalla sijaitsevan yrityksen ulkoalueelta.

Epäillyt on vapautettu kuulustelujen jälkeen. Heitä ei ole esitetty vangittaviksi. Mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset selviävät myöhemmin esitutkinnan edetessä.

Juttua täydennetty klo 13.47 tutkinnanjohtajan antamilla lisätiedoilla.

Junaradan kaapeleiden katkaisijat tallentuivat videolle Lempäälässä – epäillyt tekijät poliisin vanhoja tuttuja