Hyppää sisältöön

Huippukoripalloilija Brittney Grinerin lakimiehet valittivat tuomiosta

Oikeus määräsi Grinerin yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen huumeiden hallussapidosta ja salakuljetuksesta. Lisäksi hän sai myös miljoonan ruplan, eli noin 15 800 euron sakon.

Brittney Griner pidätettiin Venäjällä 17. helmikuuta. Kuva: STELLA Pictures/abaca press/All Over Press

Brittney Grinerin lakitiimi on odotetusti valittanut koripalloilijan saamasta tuomiosta Venäjällä. Asiasta kertoo CNN:lle (siirryt toiseen palveluun)Grinerin asianajaja Maria Blagovina.

– Hän on hyvin järkyttynyt ja stressaantunut. Hän pystyy tuskin puhumaan, Blagovolina sanoi.

Venäläiset viranomaiset pidättivät 31-vuotiaan Brittney Grinerin helmikuussa Moskovan lentoasemalla. Grinerin matkatavaroista löytyi hasisöljyä.

Griner myönsi, että hänellä oli matkassaan hasisöljyä, mutta sanoi tämän olleen rehellinen virhe. Griner lisäsi, että hän ei aikonut tuoda kiellettyä ainetta Venäjälle.

Oikeus määräsi Grinerin yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen huumeiden hallussapidosta ja salakuljetuksesta. Lisäksi hän sai myös miljoonan ruplan, eli noin 15 800 euron sakon.

Myös Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on vaatinut Grinerin välitöntä vapauttamista.

– Vaadin Venäjää vapauttamaan hänet heti, jotta hän voi olla vaimonsa, läheistensä, ystäviensä ja joukkuetovereidensa kanssa, Biden sanoi elokuun alussa.

WNBA:ssa pelaava 206-senttinen Griner on Phoenix Mercuryn sentteri. Liigan tähdistöotteluun hänet on valittu kuusi kertaa.

Griner on myös voittanut kaksi olympiakultaa Yhdysvaltain joukkueessa.

Lue lisää:

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit keskustelivat ensimmäistä kertaa sitten sodan alun – Blinken painosti Lavrovia vankienvaihtoon

Yhdysvallat yrittää saada koripallotähti Brittney Grinerin ja toisen vangin vapaaksi

NBA-tähdet antoivat tukensa Venäjän vangitsemalle koripallolegendalle toisen mestaruusottelun alla – "Nyt riittää"

Yhdysvaltain ulkoministeriö: Venäjä vanginnut koripallotähti Brittney Grinerin "väärin perustein"