Hyppää sisältöön

Hotelli Tornin mysteeriainetta ei saatu selville – poliisi lopettaa esitutkinnan

Rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa ei selvinnyt, mitä aine oli. Viitteitä aineen sisällöstä ei saatu myöskään poliisin etsinnöissä tai oireita saaneiden ihmisten tutkimuksissa.

Levitetty aine jäi mysteeriksi samoin kuin teon motiivi ja tahallisuus. Kuvassa hotelli Torni heinäkuussa. Kuva: Tiina Karppi / Yle

Hotelli Tornissa Helsingissä heinäkuussa levitetystä tuntemattomasta aineesta ei saatu selvyyttä poliisin rikosteknisessä laboratoriossa. Asiakas levitti ainetta 8. heinäkuuta hotellin Ateljee-baarissa, ja henkilökunta sai siitä terveydellisiä oireita.

Helsingin poliisi aikoo nyt lopettaa tapauksen esitutkinnan, eikä sitä viedä syyteharkintaan.

– Laboratoriossa tutkittiin useita näytteitä, mutta ei voitu osoittaa, että ne olisivat Tornissa levitettyä ainetta. Aine on ilmeisesti haihtunut paikan päällä nopeasti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth.

Epäilty ei ymmärtänyt toimintaansa

Poliisi tavoitti ainetta levittäneen noin 50-vuotiaan naisen muutama päivä tapauksen jälkeen. Häntä ei aluksi päästy kuulustelemaan terveydellisistä syistä. Kun kuulusteluihin päästiin, niissä ei Granrothin mukaan ilmennyt rikosta.

– Epäilty ei ole ymmärtänyt, että hänen toimintansa voisi aiheuttaa terveydellisiä oireita kenellekään. Esitutkinnan perusteella epäillyn ei ollut tarkoitus aiheuttaa vahinkoa, Granroth sanoo.

Epäilty nainen kertoi, että hänellä ei oman tietonsa mukaan ollut vaarallista ainetta. Epäilty tavoitettiin, mutta häntä ei pidätetty.

Poliisi teki myös etsinnän muun muassa epäillyn kotiin, mutta mitään rikokseen viittaavaa, kuten levitettyä ainetta, ei sieltä löytynyt.

– On syytä korostaa, että levitetty aine ei tiedettävästi ole ollut yleisesti vaaralliseksi tai myrkylliseksi laskettavaa ainetta. Jotkut yhdisteet voivat aiheuttaa oireita joillekin ja joillekin ei, Granroth sanoo.

Alun perin rikosnimikkeinä esitutkinnassa olivat törkeä pahoinpitely, vahingonteko ja vaaran aiheuttaminen.

Lue myös:

Kun asiakas levitti tuntematonta ainetta hotelli Tornissa, Rebecca Buchtin tiimille soitettiin – näin toimii KRP:n rikostekninen laboratorio

Tuntemattoman aineen levittämisestä hotelli Tornissa epäilty nainen on otettu kiinni – aineen alkuperä edelleen selvittämättä

Poliisi sulki hotelli Tornin ravintolan perjantaina tuntemattoman aineen vuoksi – epäilee asiakasta vaaran aiheuttamisesta